Hej, jeg er Michael Suodenjoki - en software ingeniør bosat i Kgs. Lyngby nord for København. Dette er min personlige hjemmeside med blog, fotografier, artikler, interesser mm.

Nyhedsarkiv 2000

Opdateret 2011.05.03 18:44 +0200

| View English version

God jul og godt nytår

25. december 2000

Jeg vil såmænd bare ønske dig en god jul og et godt nytår.

Familiens juletræ som det så ud den 24. december 2000. Klik for fuld størrelse.

Hubertusjagt

4. november 2000

Hubertusjagt ved Magasindammen i Dyrehaven tæt på Erimitageslottet.

Så er det igen ved at være tid til den årlige Hubertusjagt. I år håber jeg at få lejlighed til at tage nogle gode billeder af jagten i de smukke efterårsomgivelser i dyrehaven. I øvrigt er der lavet en ny Hubertusjagt hjemmeside fra Sportsrideklubbens side. Her kan du bla. se ruten og starttider. God jagt i morgen (søndag d. 5. nov. fra kl. 10).

Nye links

8. oktober 2000

Davo Karnicar på toppen af Mt. Everest - klargøring af skiene...

Jeg har tilføjet nogle nye links til min rejselinks side. Bla. et link til den seje Slovenske side om Davo Karnicar der for nylig som den første har taget turen fra toppen til bunden af Mt. Everest - på ski!. Sejt løbet. Siden har video og en masse andre fede billeder fra turen.

Jeg har tilmed fået lagt nogle nye billeder ind under Lyngby Galleriet. De stammer fra en søndags gåtur i Dyrehaven den 30. september. Nyd dem.

Puzzles

21. september 2000

Jeg har på min bagside påbegyndt en ny afdeling med en oversigt over nogle af de puzzles som jeg har fået samlet mig i årenes løb. Siderne er kun på Engelsk.

Billeder fra sommerferien

14. september 2000

Jeg har nu fået lagt billederne fra min vandreferie i Pyrenæerne på Internettet.

Billederne er indtil videre lagt i komprimeret JPG format hos en ekstern udbyder kaldet PhotoPoint.com. På den måde slipper jeg for at de optager plads på min egen hjemmeside. De ligger på følgende adresse: http://albums.photopoint.com/j/AlbumIndex?u=1185786&a=8733105.

Bog anmeldelse - Timeline af Michael Crichton

3. september 2000

Jeg har i min sommerferie fået læst den nye bog Timeline (1999) af Michael Crichton og har i den forbindelse skrevet en lille anmeldelse.

Så er Mr. Crichton igen på banen med en ny spændende bog. Forfatteren har igen kastet sig over fiktionen og bogen er en god blanding af science fiction og historisk spænding. Indtil videre findes bogen kun på Engelsk men det varer sandsynligvis ikke længe før den danske version kommer på gaden.

I bogen bliver et hold forskere involveret i et historisk drama omkring en udgravning. De bliver sendt tilbage i fortiden nærmere betegnet omkring 1350-tallet lige midt i 100-års krigen mellem England og Frankrig. Riddere, helte, spioner, religion, munke, slotte og hemmeligheder er på programmet. Og det går ikke stille af. Der er fuld fart på.

En ældre mand i brun kåbe bliver fundet desorienteret og gående i Arizonas ørken. Han er kilometervis fra menneskelig bebyggelse, har ingen hukommelse af hvordan han kom dertil, eller hvor han kommer fra. Den eneste ledetråd til hans identitet er et kort over et middelalder kloster i hans lomme.fra bagsiden af bogen Timeline (oversat)

Stærk anbefalelsesværdig spændingsbog der underholder lige til sidste side. Det er bare ærgerlig at man får læst den for hurtig. Fysikere med hang til kvantefysik og parallel universer vil muligvis finde bogen noget kuriøs.

Crichton kan jo også skrive filmmanuskripter så det vare sikkert ikke længe før bogen bliver omsat til det hvide lærred.

Hyggelig gourmet sommerferie

2. september 2000

Undertegnet tæt på Pic de Predouset (1338 moh) med udsigt
  over Arrens-Marsous (800 moh) og campen (den runde cirkel af telte i baggrunden).

Netop hjemvendt fra en fantastisk hyggelig vandreferie i Pyrenæerne med det digitale kamera under armen har jeg store planer med alle de billeder som jeg har fået taget. Det varer dog nok lige et stykke tid før jeg får lagt alle billederne ind på en side. De af jer som var med på ferien vil få besked når det sker. Evt. kan I sende mig en e-mail på michael@suodenjoki.dk så jeg kender jeres e-mail adresse. Jeg skal nok også forklare hvad I skal gøre for at hente billederne hjem til jeres egen computer.

I øvrigt synes jeg det er en rigtig hyggelig lørdag. Selvom det regner (her i Lyngby) er det nu meget rart at kunne side lunt indendørs i stedet for i et lille klamt telt. Og hvor har det været godt at ligge i sine egen seng. Uhmmm... dejligt. Nu kan man så i ro og mag forberede sig på mandagens komme, få vasket lidt tøj, få skruet radioen op på fuld hammer og så får de gode minder på plads i hukommelsen.

Som en lille forsmag på de forestående billeder kan I kigge lidt på mine galleri sider hvor jeg har lagt nogle af billederne ind. Galleri siderne er pt. kun på Engelsk. I kan også se vores gruppebillede under Trekking.

For dem af jer der er interesseret i den tilsvarende Topas trekking camp i Chamonix foreslår jeg at I kigger ind på min Trekking Tur til Chamonix (Frankrig)

Jeg vil i øvrigt gerne sige tak til alle deltagerne, Topas (rejsebureauet) og vores guide Michael for en rigtig god ferie.

Digitalkamera

13. august 2000

Så har jeg endelig fået taget mig sammen til at købe mig et digitalt kamera. Jeg havde lovet mig selv at købe et til min snarlige sommerferie og jeg har endda sparet op til det. Valget blev Canons PowerShot S20 til 6.495,- kr. Det er rigtig mange penge at give ud til et kamera. Man kan jo købe langt billigere og meget bedre (analog) kameraer for de penge f.eks. SLR kameraer og masser af ekstra udstyr. Til gengæld skal man jo så betale for sine filmfremkaldelser - ikke nødvendigvis nogen billig affære hvis man tager mange billeder. Ligeledes får man lejlighed til at prøve noget nyt teknologisk isenkram og det er jo altid sjovt. S20 er så absolut ikke det bedste digital kamera i markedet, men det er pt. det billigste 3.3 MegaPixel kamera og man får faktisk rigtig meget for pengene. Jeg forventer at bruge kameraet til mine ferier samt til sjov og ballade. Bla. har jeg en ide om at lave en galleri-side for Lyngby og Omegn med - forhåbentlig - flotte og inspirerende billeder til at begive sig ud i den flotte natur omkring Lyngby.

Filmanmeldelse: American Beauty

2. august 2000

American Beauty

American Beauty er virkelig en af de bedre film i år. Og de 5 Oscars er berettiget.

Den fremragende Kevin Spacey (f.eks. The Usual Suspects, L.A. Confidential) spiller familiefaderen Lester Burnham der får sit livs midtvejskrise. Han får virkelig vendt vrangen ud på sig selv og tilmed viser det sig at hans omgivelser følger med. Familien har det ellers lige så "godt" med Annette Bening som den selvoptaget ægtefælle Carolyn og Thora Birch som teenagedatteren, men Lesters jagt på det frie liv viser sig at blive skæbnesvangert.

Der er en del morale i denne morsomme film og man finder en hel del af hverdagens tanker filmatiseret på en ny sjov måde. Man prøver - måske forgæves - at finde ud af hvem der er mest syg i hovedet og hvem man egentlig skal holde med. Hvis man skal knytte nogle nøgleord til filmen tror jeg f.eks. at jeg kan nævne følgende: sjov, syg, sex, ualmindelig, stoffer, våben, egoisme, frihed. Tja vi mangler sådan set bare sport så har vi det hele med. Det kommer i den sexede cheerleader Angela - spillet af Mena Suvari - der forfører Lester på ægte Amerikansk vis. Filmens personer er for det meste bange - bange for at blive arbejdsløs, for sin familie, for at kede, for at elske... Men under overfladen er det måske slet ikke så slemt endda. Hvem ved? Det finder du måske ud af ved at se filmen...

Det er store emner filmens debuterende instruktør Sam Mendes tager op, men han har virkelig gjort sit for at det ikke bliver kedeligt. 

Konklusion: Anbefaleseværdig film.

CV print opdateret

2. august 2000

Min curriculum vitae side er blevet opdateret således at man ved printning af denne gerne skulle få en flot side.

Filmanmeldelse: The Bone Collector

2. august 2000

The Bone Collector

The Bone Collector er en god gedigen kriminalfilm som der efterhånden laves for få af. Det er en kriminalfilm af den gamle slags. Vi følger politiet på jagt efter en morder. I dette tilfælde en temmelig udspekuleret person som myrder sine ofre efter en plan og på en noget uhyggelig metode.

Denzel Washington (bla. Ærens mark) spiller den forkrøblede kriminal-opdager Lincoln Rhyme med speciale i mordsteder, der tager den nyuddannede Amelia Donaghy (Angila Jolia, bla. 60 Seconds) ind på holdet i den bestialske sag.

Filmen har nogle temmelig ulækre scener i sig - specielt én med nogle rotter. Scary! De scener kunne efter min mening godt havde være undværet uden at den ville blive dårligere af det.

Det vigtige i denne film er politiarbejdet og kan man lide de gode gamle sort/hvide kriminalfilm så er The Bone Collector lige sagen. Dog er filmen ikke ligefrem én man går jublende hjem fra biografen af.

Styling

31. juli 2000

Jeg har lavet lidt om på stilen på mine sider. Specielt har jeg konverteret alle siderne til at benytte sig a Cascading Style Sheet (CSS) i stedet for FrontPage Tema's håndtering. Dette er - for mig - en mere logisk og nemmere måde at håndtere stilen på siderne. Jeg har yderligere lagt flere links ind så det skulle være nemmere at finde rundt i mine sider. Håber at I ikke er alt for kritiske overfor de nye ændringer.

Skiferie 2001

18. juli 2000

Alt om skiferien 2001, beskrivelse, forhåndstilmelding osv.

Det er utroligt men jeg har altså gået i lang tid og ønsket at det allerede snart ville blive vinter så jeg kunne komme ud og stå på ski igen. Nå, men så måske alligevel ikke. Men det danske sommervejr får jo automatisk én til at tænke på koldere himmelstrøg. For ligesom at tilfredsstille den lyst har jeg forberedt en side for skiferien i 2001. Så kan I så komme i gang med at tilmelde jer....

Boganmeldelse - De blodrøde floder af Jean-Christophe Grange

11. juli 2000

Jeg er netop blevet færdig men en rigtig god bog og tænkte om jeg ikke skulle anbefale den på min hjemmeside.

De blodrøde floder af Jean-Christophe Grange Denne franske thriller "Les Reviéres pourpres" af Jean-Christophe Grange (f. 1961) blev kåret til årets thriller i 1998 af Elle og handler om to meget specielle kriminalbetjentes sager der krydser hinanden i en bizar og uhyggelig historie. Bogen er solgt i over 500.000 eksemplarer i Frankrig og udgives i 15 lande - heraf udgivet i år 2000 på dansk ved Rosinante og oversat af Susanne Juul.

Den parisiske kriminalkommissær Pierre Niémans har en sag for politivold hængende over hovedet. Han sendes til den lille universitetsby Guernon i nærheden af Grenoble for at opklare en makaber drabssag. Oppe i bjergene har man fundet et lig - fastklemt i en klippespalte, i fosterstilling og med øjnene stukket ud. Alt tyder på et ritualmord.

Et andet sted i Frankrig skændes et drengebarns gravsted. Og ved et indbrud på en skole fjernes alle arkiver, der kan identificere drengen. Sagen efterforskes af politiinspektør Karim Abdouf. Han er nordafrikansk indvandrer og opvokset i ghettoen. Da han nægtede at infiltrere en arabisk terrororganisation i kvarteret, hvor han voksede op blev han forflyttet til provinsen.

De to sager viser sig at pege mod den samme gerningsmand, og snart suges de to politimænd ned i en malstrøm af perverse mord og konspirationer i Guernons lukkede universitetsmiljø.

fra bagsiden af bogen

Bogen er utrolig spændende og jeg læste den på knap en uge hvilket er et godt tegn (fra min side) på en virkelig fængslende bog. Den er vitterlig en af den slags bøger man bliver helt opslugt af. Inkluderet er nogle temmelig skarpe scener der gør den meget uhyggelig. Plottet i historien er meget original og man kan ikke sådan lige gætte sig til hvordan tingende hænger sammen. Bogen veksler mellem de to betjenes historier, hvilket giver forfatteren lejlighed til at skifte netop i det øjeblik hvor det begynder at blive spændende. Det er stærkt medvirkende til at at bogen får opbygget en spænding for man kan ikke vente med at komme videre hvor historien sidst sluttede. Tit er sådanne spring irriterende men her fungerer de fremragende. De to betjene bliver personificeret godt og nuanceret af forfatteren. De er ikke bare to tomme skaller der leger helte. Den seje betjent Niémans er f.eks. bange for hunde pga. af at han er selv er bange. Noget han ellers ikke viser udadtil.

Man må sige at bogen er vældig velegnet til at blive filmatiseret og da står da også på bagflappen er den er ved at blive filmatiseret med seje Jean Reno (bla. Nikita og Léon) og Vincent Cassel (bla. Elizabeth og Jeanne d'Arc). Man fornemmer klart at Reno skal spille Niémans, idet både hans kropsbygning og små briller passer som fod i hose på Renos tidligere figurer. Det bliver virkeligt spændende at se den film. Så man man bare håbe at man ikke har fået sat for mange forventninger op og bliver skuffet.

Digitalkamera

2. juli 2000

Jeg har i nogen tid gået og ønsket at købe et digitalt kamera og jeg har derfor lavet en side med information omkring dette. Der er bla. en del links til andre gode sider med bla. kamerasammenligninger, anmeldelser osv. Se min digitalkamera side.

EU afstemning

2. juli 2000

Jeg er ikke bange for at melde ud hvad jeg stemmer d. 28. september til EU-afstemningen om den fælles valuta. Jeg stemmer klart JA. Er man positiv egoist eller hva'? Få mere information om afstemningen på www.28september2000.dk.

Filmanmeldelse: 60 Seconds - Gone in sixty seconds

22. juni 2000

Tja, så har jeg været i biografen igen. Denne gang for at se filmen "60 seconds" med Nicolas Cage.

Gone in sixty seconds.

60 Seconds er en action film i bedste Jerry Bruckheimer stil. Det betyder som regel en film på et godt teknisk niveau med god lyd, gode billeder og det lige så genkendelige dårlige skuespil. Disse film må og skal betragtes som total ren underholdning.

Nicolas Cage spiller den tidligere biltyv Randall "Memphis" Raines som må tilbage til sine rødder for at rede trådende ud for sin lillebror Kip Raines (Giovanni Ribisi) der er kommet galt af sted og i kløerne på en russisk gangster. For at gøre det må han stjæle 50 biler inden for 24 timer. Ingen nem opgave som nødvendigvis skal planlægges ned til mindste detalje.

Jeg kan specielt godt lide indledningen til filmen - dvs. præsentationen af skuespillerne, navne osv. Den er fremragende lavet og antyder på glimrende vis hvad den nært forestående film skal handle om. Allerede dér bliver spændingen bygget og som først slutter i en kanon actionscene. 

Som sagt er der ikke megen god skuespillerkunst med i denne film - selv om både Nicolas Cage og Robert Duvall spiller med. Men som sagt er det heller ikke det det handler om. Det drejer sig nemlig om flotte biler, fart og action - og det får man.

Konklusion: God underholdning for racerglade drenge.

Jazz

18. juni 2000

Katrine Madsen's nyeste Jazz CD "My Secret" Udover at jeg kan lide at se film og læse bøger kan jeg også godt lide at høre musik. Her på det seneste har jeg gået i diverse jazz tanker. Der er ikke længe til at Copenhagen Jazz Festival starter i København og hvad vil være mere passende end at få fat i noget godt jazz musik og så kunne slænge sig i sin ynglings stol og nyde noget godt musik. Jeg har derfor søgt lidt på nettet for at finde noget godt jazzmusik og minsandten om jeg ikke opdagede at Katrine Maden for nylig er udkommet med en ny CD. Og så skal hun oven i købet spille på jazz festivalen d. 12. og 16. juli. Det kan næsten ikke være bedre. For nylig så jeg også en genudsendelse af DR2's talkshow program hvor de havde en gut inde og fortælle om en "ny" dokumenter film om den legendariske svenske jazzmusiker Jan Johansson og hans "Jazz på Svenska". Mon ikke om man kunne finde noget om ham på nettet - eller måske endda hører lidt af hans musik. Som sagt så gjort. Jeg har fundet en glimrende fanside fra svenske Tobias Kranz samt en link til musikselskabet Heptagon som har udgivet hans musik. Der er også samples af musikken - smukt.

Videofilm

11. juni 2000

Som nogle måske allerede har fundet ud af så har jeg skrevet nogle film anmeldelser. Senest har jeg fået set to gode video film. Jeg kan specielt anbefale filmen Instinct med Anthony Hopkins og Cuba Gooding Jr.

Filmanmeldelse: Instinct

9. juni, 2000

Instinct

Instinct er an virkelig anbefaleseværdig film, som i få øjeblikke trænger dybt ind under huden og fremkalder følelser som ellers sjældent oplevelses i film nu om dage.

Filmen handler om den unge succesfulde psykolog Theo Calder (Cuba Gooding Jr.) der få til opgave at opklare hvorfor den netop genfundne antropolog Dr. Ethan Powell spillet af Anthony Hopkins har myrdet flere personer og optræder som den mest basale primært - abemennesket. Opgaven gøres ikke nemmere ved at Powell opholder sig i et ældgammelt fængsel hvor fængselsbetjentene ikke er helt rene i kanterne. 

Både Cuba Gooding Jr. og Anthony Hopkins spiller fremragende og gør begge sit til at filmen er yderst seværdig.

Filmanmeldelse: The Ninth Gate

9. juni, 2000

The Ninth Gate Det tog lidt tid for mig at opdage at "The Ninth Gate" faktisk er en filmatisering af Arturo Péres-Reverte's roman "Dumas Klubben" fra 1993/1994 (forlaget Samleren). Nu er det ikke meget jeg husker fra bogen men efter at havde set filmen syntes jeg faktisk at den er en okay filmatisering.

Johnny Depp spiller den professionelle bogjæger Lucas Corse der med sine mere eller mindre fine metoder får til opgave at klargøre ægtheden af forskellige udgaver at bogen "De ni døre" - en satankultbog fra middelalderen. En opgave lidt udover det sædvanlige. Undervejs sker der mærkelige ting og er det en tilfældighed at flere ejere af sjældne bæger pludselig kommer af dage?

Konklusion: Okay film, der kan underholde på en sen hverdagsaften. Er muligvis en must see-film for antikvitetsbogs hungrendrende bibliofile.

Sommerferie

1. juni 2000

Så er sommerferien bestilt. Det var ikke let for mig at vælge. Til sidst stod valget mellem kombineret eventyr/vandretur på Island og camp/vandretur i Pyrenæerne i Frankrig. Jeg har valgt turen til Frankrig fordi den er væsentlig billigere. Islandsturen var næsten dobbelt så dyr og for de samme penge kunne man havde bestilt langt mere interessante rejser f.eks. 29 dages tur til Marokko. Jeg følte dog mig ikke rigtig klar til de længere ture og derfor valget på Frankrig. Pyrenærturen er ligesom vandreturen sidste år i Chamonix en såkaldt trekking camp, med muligheder for vandreture og for at slappe af. Ved tid og lejlighed vil jeg forberede en side med oplysninger omkring sommerferien.

Skiferien

Maj 2000

Undertegnet i en skilift i Sölden. Med hensyn til rejser er skisæsonen for 1999/2000 overstået. I denne sæson gik turene til Serre Chevalier i Frankrig og Sölden i Østrig. Nu kan jeg så koncentrerer mig om sommerferien. Jeg har endnu ikke besluttet om jeg skal ud og rejse. Sidste år var jeg jo på vandretur omkring Chamonix i Frankrig og det at vandre tiltaler mig stadig - men alligevel. Jeg ved ikke rigtig. Jeg kunne også godt tænke mig en kanoferie i Sverige eller i det hele taget at besøge nogle af de nordiske lande. Hvis der er nogle som har lyst til at tage med på et eller andet så kontakt mig. Så kan det være vi kan finde ud af et eller andet. Nu må vi se hvad det bliver til. I skal nok blive informeret.

Filmanmeldelse: Gladiator

20. maj, 2000

Gladiator Gladiator er et forsøg på at genoplive en gammel Hollywood traver - nemlig storfilmen. Den er instruktørens Ridley Scotts nyeste forsøg (også kendt for film som Alien, Blade Runner og Thelma og Luise) og man må sig at han gør et ihærdig forsøg. Rent billedmæssig er filmen sublim - med store slagscener og effektive computereffekter der genopliver romerrigets gigantiske Colloseum. Tillige er der nogle rigtig smukke ørkenscener omkring Nordafrika med.

Til gengæld må man sige at handlingen er en lille smule tynd og ikke speciel spændende. Hærføreren Maximus - spillet af Russell Crowe (sidst set i The Insider) - får af kejser Cæsar inden sin - noget unaturlige død - overført ansvaret for romerriget. Cæsars søn har dog andre planer og tvinger Maximus til at flygte. Maximus's familie bliver dræbt og han selv taget som slave. Som slave udvikler Maximum sig som gladiator og får derfor lejlighed til at komme tilbage til Colloseum og dermed Rom for at kunne hævne sin familie. Cæsars datter Lucilla spilles af danske Connie Nielsen har tidligere haft et forhold til Maximus og det giver filmen lejlighed til potentiel romantik.

Konklusion: Filmen har flotte scener og effekter men kan ikke handlingsmæssigt leve op til disse. Jeg synes godt at Ridley Scott kunne have fundet på et bedre plot og dermed gjort filmen til en rigtig storfilm og potentiel klassiker. Kan man lide gode billeder - og hvem kan ikke det - så er filmen så absolut én der skal ses i biografen.

Bemærk at filmen er en helaftensfilm (2 timer og 34 min).

Ventetid

April 2000

Til Trane & Trane - BigE Mt. Everest sponser. For at forsøde ventetiden indtil din sommerferie kan du jo ligesom mig følge lidt med i den første rent Danske ekspedition til Mt. Everest. Klik ind på www.tt.dk.

Ligesom sidste år er jeg begyndt at anmelde film som jeg i år får set i biografen eller på video. Håber at det kan bruges.

Filmanmeldelse: Generalens Datter

24, april 2000

Generalens Datter

Generalens Datter er filmatiseret efter Nelson Demille's roman af samme navn. Som så ofte før kan filmen ikke leve op til bogen, selv om den her ihærdig forsøger. I indledningen til bogen (forlaget Vinten) skriver Demille da også at filmen ikke er romanen, men jeg kan alligevel ikke lade være med at sammenligne.

I hovedrollen som militærbetjenten Paul Brenner finder vi - endnu en gang kunne man fristes til at sige - John Travolta og selv om han prøver på det så synes jeg ikke rigtig det lykkedes ham at overføre Demille's Paul Brenner til filmlærredet. Som det kvindelige modstykke finder vi Madeleine Stowe som gør det bedre, men alligevel ikke. Når man har læst bogen først har man sin egen opfattelse. Hvis filmen ikke passer til den så bliver man altså skuffet.

Plottet er simpelt: På en militærbase bliver generalens datter fundet myrdet og sagen skal opklares. Har vi at gøre med en seksualforbrydelse med henvisning til kvinders berigtigelse i militæret og skjuler generalen noget? Tja, gæt selv...

Filmen følger sådan nogenlunde bogens handling, men jeg synes ikke rigtig at bogens nerve og spænding bliver overført rigtig. Måske dem som ikke har læst bogen har en anden opfattelse?

Filmen er så absolut ikke blændende, men er under alle omstændigheder en allround film som godt kan tåle at ses.

Pakkeliste til skiferien

Marts 2000

Som noget ganske særligt har jeg for første gang benyttet mig af den nye XML standard. Min huskeseddel for skiferier indeholder nu en pakkeliste i XML format. En del af siden bliver generet via et XSL stylesheet som opbygger en interaktivt del (via DHTML) til at vælge/fravælger kategorier til pakkelisten. Ganske fikst hvis jeg selv skal sige det. Det bliver nok ikke sidste gang at jeg benytter af XML/XSL.

Filmanmeldelse: The Insider

25. marts, 2000

Næh, så er der mere kød på The Insider. Michael Mann som instruktør er altid god for glimrende film. Og når Al Pacino er med - ligesom for øvrigt én af mine yndlingsfilm Heat fra 1995 - er der som regel langt i kakkelovnen til god underholdning.

The InsiderThe Insider handler i grove træk om hvordan man i infotainment tv-programmet "60 minutes" fik skovlen under tobaksindustrien. Filmen bygger altså virkelige begivenheder, men det gør den bestemt ikke mindre seværdig. Al Pacino spiller producenten på 60 minutes der kommer i kontakt med den fyrede forskningschef hos tobaksindustriens 3. største tobaksvirksomhed. Det bedste i filmen er den indbyggede magtkamp omkring CBS, redaktionen bag "60 minutes" og tobaksindustriens med alle deres jurister og kæmpebudgetter. Der skal bruges diplomati og snedighed for at kunne undergrave én så magfuld organisation som tobaksindustrien.

Al Pacinon spiller som altid fremragende. Christopher Plummer har rollen som 60-minutes journalisten Mike Wallace og gør det rigtig godt. Han ligner ham tilmed. 

Filmen er næsten 3 timer lang og selv om der er nogle scener som godt kunne undværes (f.eks. i starten af filmen) kan jeg varmt anbefale den.

Filmanmeldelse: The Talented Mr. Ripley

24. marts, 2000

The Talented Mr. Ripley The Talented Mr. Ripley. Magen til talentløs film skal man søge længe efter. Jeg fatter simpelthen ikke at denne film er blevet rost så meget. Handlingen er rodet og filmen ved ikke rigtig hvor den vil ende. Vi følger den fattige Mr. Ripley i egenskab af Matt Damon som får til opgave at hente sønnen fra en rigmandsfamilie hjem fra den Italienske riviera. Han falder pladask for den luksuriøse tilværelse og begiver sig ud i affære hvor han udgiver sig for rigmandssønnen. Filmen har klare homoseksuelle undertoner der kun gør filmen mere mærkelig. Hvad det skal gøre godt for ved jeg ikke, men det gør ikke filmen mere spændende. Matt Damon underspiller sådan set udmærket sin rolle som psykopat, men det er vist også det eneste positive man kan sige om den film. Gwyneth Palthrow spiller - ikke særlig overbevisende - den hysteriske forlovede til rigmandssønnen. Jeg synes filmen er gabende kedelig og underholde mig kan den i hvert fald ikke.

Filmanmeldelse: Den Grønne Mil

4. marts, 2000

Den Grønne Mil (Filmplakat) Den Grønne Mil (The Green Mile) er en stærk seværdig film der ligesom instruktørens Frank Darabonts forrige film "En verden udenfor" (The Shawshank Redemption) skildrer livets ondskab og godhed i et fængsel i 1930'erne. Tom Hanks spiller hovedrollen som overbetjent Paul Edgecomb på dødsgangen som får til opgave er sørge for den nyligt indsatte sorte kæmpe John Coffey (Michael Clarke Duncan) inden han skal henrettes. Filmen bygger over en bog af Stephen King og som i mange af hans bøger kommer man ikke uden om det overnaturlige.

Det spændende element i filmen er humoren, der udgør en væsentlig del i filmen men som samtidigt er bidende på en måde som man ikke rigtig ved om man skal le eller græde. Denne spænding gør visse scener helt fantastiske og man bliver let opslugt af denne gribende fortælling, selvom filmen er ret lang (over 3 timer).

Domænekøb

Februar 2000

Som noget nyt har jeg fået købt domæne adresser til denne hjemmeside. Foreløbig kan denne side nås gennem to forskellig web adresser - www.misuo.dk og www.suodenjoki.dk, dog kun som indirekte links. Det er hensigten at suodenjoki.dk med tiden skal være min og min families hjemmeside, mens misuo.dk mere skal benyttes til private formål. Det er ydermere planen på længere sigt at få siderne op og køre på et dessideret webhotel. Dermed opnås der også mulighed for understøttelse af FrontPage Extensions, Active Server Pages (ASP) og ikke mindst mere pæne email adresser, f.eks. michael@suodenjoki.dk. Alt sammen noget der vil kunne forbedre det samlet indtryk af siderne.

Det nye år

Januar 2000

I anledning af det nye år håber jeg at år 2000 kan blive starten på noget nyt og spændende. Jeg har i hvertfald store forhåbninger om at vi går en stor og spændende fremtid i møde. Personligt håber jeg at vi alle kan blive mere udadvendte og åbne over for hinanden i fremtiden. Det har vi alle og ikke mindst jeg selv behov for. Jeg ønsker derfor jer alle et godt nytår og håber at I - ligesom jeg selv - er kommet godt ind i det nye år.

Undertegnet i St. Anton i 1999. Klik for at gå til mine skisider. Med hensyn til rejser er skisæsonen for 1999/2000 på plads. I denne sæson går turen til Serre Chevalier i Frankrig, som efter sigende skulle være et stort, godt og varieret område med alt lige for begyndere og til de mere øvede. Nu er det ikke mange dage siden at vi fik det første sne i Danmark og jeg kunne straks mærke at det kriblede i benene. Jeg håber at vi får godt vejr og en god tur. Jeg glæder mig allerede.

Jeg har fornyligt fået at vide at min arbejdsplads i forbindelse med etableringen af en række nye selskaber, sponserer en kickoff tur til Sölden i Østrig i perioden fra 31. marts til 5. april 2000. Der vil naturligvis være lejlighed til at komme ud at stå på ski samtidigt med at det faglige bibeholdes. Det er jeg særlig glad for da jeg tidligere har "misset" en lignende skitur og det giver mig så igen lejlighed til at komme ud at stå på ski i to uger i én sæson. Lækkert.

Filmanmeldelse: Den sjette sans

12. Januar 2000

Den sjette sans Den sjette sans (The Sixth Sense) er en fantastisk god film som jeg kun kan anbefale. Filmens plot er simpelthen genial og selv om jeg allerede inden filmen havde fået indikeret hvor "jeg skulle holde øje" var det først ved filmens slutning at plottet gik op for mig. Jeg slog mig selv i panden og tænkte

Hold da kæft! Hvorfor tænkte jeg ikke på det.

Bruce Willis spiller psykiateren som skal "kurerer" den unge dreng Cole Sear, der har den egenskab at han kan se ånder (afdøde som endnu ikke er gået til himmels). Den unge dreng spilles utroligt godt af Haley Joel Osment.

Nyhedsarkiv »»