Hej, jeg er Michael Suodenjoki - en software ingeniør bosat i Kgs. Lyngby nord for København. Dette er min personlige hjemmeside med blog, fotografier, artikler, interesser mm.

Nyhedsarkiv 2001

Opdateret 2011.01.20 23:37 +0100

Not available in English

Godt Nytår

30. december 2001

Jeg ønsker alle et godt nytår. Jeg er efterhånden også ved at have fået flyttet alle mine sider til min nye hjemmeside. Senest har jeg får lagt alle mine skiferier ind under rejser.

Læsestof

18. oktober 2001

Mangler du noget godt og spændende at læse. Jeg er netop blevet færdig med en rigtig god bog af Michael Cordy. Bogen hedder "Crime Zero" og ligeson Cordy's tidligere bog "The Miracle Strain" handler det om genetik og DNA blandet med en god thriller historie. Er man bare lidt fascineret af de genetiske muligheder  er Cordy's bøger så absolut værd at læse. I Crime Zero er der enddog også tale om biologisk krigsførelse - hvilket jo desværre er et emne som optager mange i disse tider.

Crime Zero The Miracle Strain

Andre bøger som kan være værd at læse:

Skiferie sæsonen 2001/2002

18. oktober 2001

Vinterferien er nu på plads. Det bliver en 1-uges skiferie til Avoriaz i Frankrig. Det skal nok bliver godt.

Anmeldelse: Björk's nyeste CD Vespertine

16. september 2001

Album Cover Inden jeg tog af sted på sommerferie havde jeg hørt et par numre af fra Björks nyeste CD Vespertine i radioen og var lidt fænget af dem. Derfor havde jeg allerede besluttet mig for at købe den når jeg kom hjem. Og det har jeg så absolut ikke fortrudt.

Vespertine på Engelsk er et adjektiv (tillægsord) og benyttes om noget aften-agtigt. Kilde: Gyldendals Engelsk-Dansk ordbog.

Godt nok skal man høre den et par gange men så er numrerne også fuldstændigt betagende. Ved første ørenlyd er det nogle noget melodramatiske - nærmest sørgelige - toner som flyder ud i ens stue, men efterhånden som musikken bliver spillet et par gange finder man Björks noget anderledes rytmer dragende. Ens fantasi bliver - ligesom - indstillet og Björks overlappende sangstemmer fletter det hele sammen. Specielt kan jeg lide nummer 3 på CD'en - nummeret "It's not up to you". Nummeret kan måske godt minde lidt om noget fra hendes tidligere numre - måske "Play Dead", men dets rytmer betager mig meget.

Musikken skal helst høres alene og meget højt, da det ikke ligefrem er en danseværdigt. Alt i alt en meget anbefalelsesværdig CD til samlingen.

Links:

Indtryksfulde Marokko

10. september 2001

Minareten i Marrakech i solnedgang Så er sommerferien i Marokko tilendebragt. Det har været 14 fantastiske dage i det indtryksfylde Marokko - både i den kaotiske storby Marrakech og de små Berber landsbyer i de golde Atlas bjerge. Tillige blev det højeste bjerg i Nordafrika - Jebel Toubkal på 4167 m - besteget.

Jeg er i fuld gang med at skrive en artikel om turen så andre kan få et indtryk af dette så anderledes land. Indtil videre må I væbne jer med tålmodighed. Stay tuned...

Jeg vil gerne benytte lejligheden til at sige tak til alle jer venlige mennesker som var med til at gøre turen så dejlig som den var. Håber at I alle kom godt hjem. Jeg har lagt et gruppebillede ind under min trekking hovedside.

Links:

Lav dit eget fotogalleri

31. juli 2001

Jeg har siddet og fornøjet mig med at skrive en artikel om hvordan man laver sit eget fotogalleri i Internet Explorer ved at bruge XML, XSL og DHTML. Artiklen findes kun på engelsk.

Links:

Sommerferie: Marokko

30. juni 2001

Så er sommerferien bestilt. Det blev til en vandre/oplevelsestur til Marokko på 15 dage, heraf 11 vandredage med guider, telte, afrikansk køkken mv . Jeg forventer mig meget af turen og håber at det bliver rigtig spændende at opleve det afrikanske kontinent. Der skulle forhåbentlig blive lejlighed til at opleve Marrakech, frodige dale og de golde Atlas bjerge.

Links:

MSLU

30. juni 2001

Som jeg rapporterede den 28. april i år så er Microsoft i gang med at implementere et særligt bibliotek som kan få Unicode programmer til at køre på Windows 95/98/ME. Det er nu blevet tilgængeligt i forbindelse med Platform SDK RC1 til Windows XP Beta 2.

Links:

Master Thesis

28. juni 2001

Endelig har jeg fået taget mig sammen til at få konverteret min Master Thesis fra 1994 "Syntaks-styret editor for RAISE Specification Language" så den nu er tilgængelig i PDF eller postscript format.

Links:

Musik og Sommerferie

17. juni 2001

Album coverDet er altid rart at have noget godt musik at lytte til. I øjeblikket er jeg vældig glad for at høre Louise Ellerbæk's debut CD "Hvordan Mon Du Har Det". Hun er jo en lidt utraditionel debutant i musikbranchen - eftersom hun jo tilsyndeladende både er en moden kvinde og leverer en - efter min smag - tilpas upbeat'et form for musik. Og så synger hun på dansk. Dejlig forfriskende. Melodierne bare svinger derudad i en frisk tempo og teksterne er medlevende.  Alt i alt en anbefalsesværdigt dansk bud på en sommer-cd.

Med hensyn til min - eventuelle - sommerferie i år så har jeg mit hyr med at finde det rigtige. Jeg kunne godt tænke mig - ligesom de forrige år - en aktiv ferie. Jeg har haft en del i tankerne, f.eks. vandretur til enten Østrig, Schweiz, Island, Marokko eller Yosimite (USA), eller kanoferie i Sverige. Det er lidt at vælge i mellem. Men det skal jo også hænge sammen; både med lyst, økonomi og tid. Så vi må vente og se om det bliver til noget.

Status

3. juni 2001

Jeg undskylder at dele af siderne på min hjemmeside ikke kan downloades korrekt. Det skyldes at jeg har har opbrugt min kvote på 20 MB som jeg kan benytte hos min Internet-udbyder. Når jeg så oploader siderne bliver de afskåret så ikke alt kommer med. Jeg leder i øjeblikket efter en anden løsning og håber at I kan bærer over med problemet.

Afstemningsseddel til Melodi Grand Prix 2001

11. maj 2001

Lige som så mange andre har jeg lavet mig en afstemningsseddel til det internationale Melodi Grand Prix 2001 i morgen lørdag d. 12. maj. Det er måske lige sent nok at jeg får den lavet, men jeg har jo brug for den til min familie. Afstemningsseddelen er lavet med XML henholdsvis XSL og kræver MSXML 3.0 installeret (i replace mode).

Links:

Microsoft Layer for Unicode on Windows 95/98/ME Systems (MSLU)

28. april 2001

Jeg har i en årrække været meget interesseret i at sikre at software programmer kunne laves på en sådan måde at de er globaliseret - dvs. bla. at det samme program kan køre på forskellige versioner af Microsoft operativ systemet og at det kan skifte grænseflade sproget på kørselstidspunktet (dvs. at brugeren f.eks. kan skifte mellem at se menu tekster på dansk, engelsk eller andre sprog afhængig af hvad programmet tilbyder). Det at globalisere et program er temmelig omfangsrigt og ikke noget man bare gør. Men der er hjælp på vej.

Microsoft har for nylig annonceret et nyt programmerings bibliotek (eng. library) kaldet "Microsoft Layer for Unicode" eller forkortet MSLU, som kommer i forbindelse med Platform SDK'et til Windows XP Beta 2 en gang i juni 2001. Dette er et utrolig godt initiativ som nok burde havde været implementeret for flere år siden. Biblioteket sikrer at det samme Unicode program (dvs. det der hedder single-source, single-binary) kan køre på Windows 95, Windows 98 og Windows ME samt selvfølgelig Windows 2000 og Windows XP. Dette er hensigtsmæssigt fordi man så bliver fri for som programmør at skulle tænke på at kompilere ens programmer til både ANSI og Unicode. Tidligere har man ikke kunnet køre Unicode programmer på disse operativ systemer. For fremtiden programmerer man udelukkende i Unicode.

Links:

Boganmeldelse: The Code Book

17. april 2001

Simon Singhs - The Code BookEngang i mellem støder man ind i en bog som man bare ikke kan lægge fra sig. Jeg er netop blevet færdig med en sådan bog. Jeg læste den på knap en uge. Den engelske bog "The Code Book" med undertitlen "The Secret History of Codes & Code-breaking" af Simon Singh er simpelthen utrolig spændende og fascinerende. 

Bogen tager os fra begyndelsen af brugen af koder (eller så langt som man nu kan dokumentere) med nogle af Herodots historier over brugen af den tyske kodemaskine Enigma i anden verdenskrig til den moderne brug af computere og slutter med at opremse nogle af de muligheder der ligger fremtiden for - kvante teknik. Det kræver ikke nogen højere matematisk forståelse at læse bogen - noget man ellers kunne frygte, da kodeteori er temmelig kompleks. Bogen er fyldt med beskrivelser af personligheder, som gør den levende og spændende, og den er rigt eksemplificeret med masser af kodeeksempler, figurer, tegninger, fotos osv. Deslige indeholder den et fornemt indeks og adskillige forslag til yderligere læsning.

Bogen skal simpelthen opleves.

Links:

Digital Kamera Canon S20 zoom linser

17. april 2001

Jeg har opdateret min digital kamera side med status her ca. 9 måneder efter løbet. Bla. har jeg skrevet lidt mulighed for ekstra zoom. 

Forum Oprettet

10. april 2001

Det er nu muligt at skrive indlæg i et dertil indrettet forum. Du kan f.eks. indskrive dig i min gæstebog - f.eks. med en lille hilsen, eller du kan komme med kommentarer til min hjemmeside. Du er også velkommen med spørgsmål til mig. Bemærk at det indtil videre er på forsøgsbasis.

Adobe Photoshop

31. marts 2001

Jeg har over en række måneder beskæftiget mig en del med Adobe Photoshop, som er et program til at behandle billeder. Det er et meget professionelt stykke værktøj for grafikere, designere, fotografer som simpelthen kan alt. Når man som jeg har investeret i et digitalt kamera er det ret vigtig at have et godt produkt så man kan manipulere med sine fotografier. Om det drejer så om simpelt beskæring af billeder eller om dissideret ændring af billedet (farver, lys, skarphed osv.) - ja så er Photoshop så absolut at foretrække. Photoshop er et meget omfattende program og benytter sig af nogle principper (f.eks. layers) som man er nød til at forstå og lære. Derfor har jeg bla. gået til nogle Photoshop kurser hos FOF i Lyngby, som indtil videre har givet mig et grundliggende indblik i Photoshop's muligheder og funktionaliteter. Udover kurser kan man købe sig fattig i bøger om Photoshop. Jeg forslår at man i stedet kigger ude på nettet. Det er både billigere og meget hurtigere. Jeg har efterhånden samlet mig en del gode links på nettet omkring Photoshop som jeg ligeså godt kan give videre.

Links:

Køkkenprojekt

17. marts 2001

HTH køkkenSom nogle af jer måske ved så har jeg i længere tid haft gang i et køkken og bad renoveringsprojekt. Jeg har i hvert fald snakket om det i en del år og nu ser det endelig ud til at det flytter sig lidt. Jeg har til lejligheden oprettet en ny projektside samt lavet en side med billeder fra udstillingen "Bolig & Interieur" i Øksnehallen i starten af Marts 2001. 

Links:

Opdateringer

24. februar 2001

Jvf. min nyhed af 2001.01.20 så kan jeg oplyse at Svensk TV2 nu er begyndt at sende de underholdende programmer "Better by Design". Den første udsendelse løb af stablen i går (fredag d. 23) og omhandlede design af flysæder. De efterfølgende 5 udsendelser vil blive udsendt om mandagen ved 22.40 tiden. Næste program omhandler bedre design af tyveri alarmer.

Links: 

Jeg har også opdateret min pakkeliste/huskeseddel til mine skiferier. Der var nogle småfejl i funktionaliteten omkring valget af kategorier. Disse er nu rettet og udvidet. Som tidligere er listen XML/XSL baseret. Håber at det kan bruges. 

Skiferie 2001

11. februar 2001

Jeg er netop kommet hjem efter en fantastisk god skiferie i de franske alper - nærmere betegnet Val d'Isere. Det har været en rigtig god ferie. Vejret har været med os, sneen har været fantastisk og solen har brunet ansigtet. Det har så absolut været en tiltrængt ferie - og der har næsten ikke været tænkt på arbejdet.

Undertegnet på La Grande Motte (Tignes) Februar 2001. Klik på billedet for fuld størrelse.

Jeg har jo haft det digitale kamera med på ferien og har derfor en masse billeder med hjem. Det vil nok lige tage lidt tid inden jeg for den alle sammen på plads, men indtil videre kan du kigge ind på min ski side for denne sæsons skiferie i Val d'Isere, hvor jeg har langt nogle foreløbige billeder ind.

Klatrefilm for viderekommende

3. februar 2001

Filmen "Vertical Limit" have premiere i går i de danske biografer. Er man bare lidt til de høje bjerge er de så absolut en "must see" film. Det er en spændende film som flyver af sted uden for megen dikkedarer. Vi følger den unge Peter Garret's (Chris O'Donnell) redningsaktion på verdens næsthøjeste bjerg K2, i et forsøg på at rede sin søster og en millionær fra den visse død. Der er virkelig aktion som batter og selv om historien ikke helt holder bliver scenerne ikke mindre spændende. Plottet er sådan nogenlunde med lidt flere lag end normalt for en ren aktion film. Filmen fik noget blandet anmeldelser i dagbladende, men jeg synes at den er anbefalelsesværdig - specielt hvis man bare er lidt hooked på bjergbestigning. 

Links:

Designerens Verden

20. januar 2001

Jeg så for nyligt et ganske underholdende program på Discovery Channel omkring design. Programmet er en del af en større serie produceret af Channel 4 (i England) kaldet "Better By Design". Det underholdende og lærerigeprogram følger de to "verdensberømte" designere Richard Seymour og Dick Powell i deres forsøg på at hjælpe firmaer til at designe nye produkter - typisk med en ny indgangsvinkel i stedet for en mere traditionsbunden tankegang. Det er ganske morsomt at følge deres "slag" med fabrikanternes ingeniører. Programmet sendes i øjeblikket på Discovery Channel (Europe) hver tirsdag kl. 21.00. 

Links:

Nyhedsarkiv »»