Hej, jeg er Michael Suodenjoki - en software ingeniør bosat i Kgs. Lyngby nord for København. Dette er min personlige hjemmeside med blog, fotografier, artikler, interesser mm.

Nyhedsarkiv 2003

Opdateret 2013.05.03 23:33 +0200

View in English

Glædelig Jul / Hyvää Joulua / Merry Christmas

20. december 2003

Jeg vil gerne ønske alle en glædelig jul og et godt nytår.

Glædelig Jul 2003 / Hyvää Joulua / Merry Christmas

Nyt Layout

1. december 2003

Som nogen måske har bemærket så har jeg ikke rigtig fået skrevet noget på hjemmesiden her i et stykke tid. Det skyldes at jeg har arbejdet på at skifte layout på hjemmesiden. Formålet med hamskiftet har primært været at gøre siderne endnu mere enkle og "lækre" hvis man ellers kan bruge det udtryk. Jeg har været kraftigt inspireret af de mange weblog-sider som er fremkommet. Derfor indeholder forsiden her nu også blogagtige indlæg, uden dog at jeg har implementeret det via en dissideret weblog service. Yderligere har jeg skiftet koncept omkring den tekniske løsning for de enkelte sider. De er nu baseret på såkaldte Web Templates (.dwt filer). På den måde er det nemmere for mig at ændre layout på mange sider samtidigt, udover stilen som sædvanligt styres via css filer.

Jeg må indrømme at jeg ikke er helt færdig med konverteringen. De dele af den gamle hjemmeside der endnu ikke er konverteret er markeret med strikethrough tekst. Der er stadig en hel del udeståender. Men jeg er naturligvis alligevel interesseret i at høre din mening om hamskiftet, så kontakt mig endelig. Enjoy...

Grand Canyon lidt efter solopgang.

2 nye artikler

28. november 2003

Word2PDF: Jeg har fået skrevet en lille artikel (på Engelsk) der beskriver hvordan man via et kommandoline VBscript kan konvertere sine Word filer til PDF.

Kamera øvelse i eksponering: Ved du ikke hvad under- og overeksponering er og hvordan det relatere sig til et histogram så gennemfør denne lille øvelse.

Leonardo Da Vinci

30. august 2003

Jeg har været en tur i USA - nærmere betegnet Phoenix, Arizona. Det har været i forbindelse med arbejdet så jeg fik ikke rigtig tid til at lege turist. Lidt ærgerligt når man nu ved at Grand Canyon ligger mindre end 3-4 timers kørsel derfra. Øv. Men så måske næste gang - og meget gerne med kameraet under armen.

Omslaget til bogen Da Vinci Code af Dan Brown.Jeg fik dog tid til at købe bogen "The Da Vinci Code" af Dan Brown og nogle nye puzzles. Bogen ser lovende ud og fik mange rosende ord med på vejen af boghandleren. Det lød nærmest som om at hele familien havde læst den. Jeg er endnu ikke gået i gang med at læse den da jeg lige skal blive færdig med en anden bog. Sjovt nok nu jeg omtaler Leonardo, så var der i dagens Berlingske Tidende en lille notits om Da Vinci. British Library [www.bl.uk] har lavet en online flash baseret version af Leonardo's notesbog, hvor man bla. kan ses hans kunnen med at skrive fra højre mod venstre - formentligt en primitiv form for kode.

Film

30. august 2003

Solaris DVD forside.Kan du li' science fiction eller er du mere til kærlighedshistorier? Uanset hvad så er Sci-fi filmen Solaris der udkom på DVD i Danmark den 19. august måske værd at se for dig. Jeg vil i hvert fald gerne anbefale den. Evt. kan du låne den af mig.

Digital Kamera

22. juli 2003

Jeg har jo haft mit nye digitalkamera med på min trekking sommerferie - og selv om det tilføjede 1.5 kg til den samlede vægt, så har investeringen i Lowepro TLZ1 tasken og den tilhørende bryst rem (chest harness) simpelthen være uundværlige i den forbindelse. Det havde ikke gået uden. Jeg har jo fået taget en masse billeder - ca. 570 billeder. Én del må man sige, men flere af billederne er af det samme motiv med forskellige kameraindstillinger. Det er for at højne muligheden for et godt billede.

“det havde ikke gået uden ekstraudstyret”

Jeg har leget en del med eksponeringsniveauet for at sikre at de mange bjergbilleder med blå himmel blev så korrekt eksponeret som muligt. Det har ikke været nemt på grund af de mange kontraster. Mange af billederne er "diset" hvilket jeg rent faktisk mener er i overensstemmelse med virkeligheden. Det var meget diset på grund af varmen og bjergene får fra lang afstand et afsvedet look.

Sommerferie

22. juli 2003 | 2 Kommentarer

Undertegnet foran bjerg i Dolomitterne. I juli kom jeg hjem fra en pragtfuld trekking ferie i de Italienske Dolomitter. Turen var en såkaldt højrute tur i Topas regi, dvs. at man går med "stor" rygsæk med alt habenguttet fra hytte til hytte - eller rettere fra refugio til refugio som det hedder på de kanter.

Det var første gang jeg prøvede med "fuld" oppakning og det har været meget lærerigt. Jeg har kunnet konstatere at jeg havde alt for meget med i rygsækken - over 15 kg! Det må være en lærestreg til næste gang. Og nej, jeg har ikke trænet specielt til turen. Selv om den er gradueret til 3-4 (ud af 5) så kan den altså godt gennemføres af folk uden den store kondition. Dog vil jeg sige at man skal havde prøvet at vandre i bjergene før. Ellers venter der en barsk oplevelse.

Oplevelsen af naturen har været meget mere intens end på mine tidligere trekking camps. Den særlige område Parco Naturale Dolomiti Friulane er fyldt med betagende naturoplevelser, særligt vil jeg sige med hensyn til fauna, samtidig med at der endnu ikke er særlig mange andre turister i området. Det har været utroligt rart at opleve denne rå fornemmelse. Det vil helt sikkert være anderledes om 5 år.

Gruppebillede fra Topas vandretur Dolomitterne - Haute Route (DH32), 8-18 juli 2003. Jeg vil gerne benytte lejligheden til at sige tak til alle jer der har været med til at gøre turen hyggelig. I har været et behageligt selskab. Håber at I er tilfredse med udvalget af billeder. Der har været mange at vælge ud fra, men der er desværre kun begrænset plads, så jeg har kun udvalgt de bedste.

Kommentarer

2003.08.06 - Ulla

Du skal lige have en lille hilsen, nu har jeg være inde på din hjemmeside. Det er en fornøjelse at se dine billeder. Dejligt med kommentar til billederne og angivelse af dage - det hjælper på hukommelsen. Man kan rigtig se hvor barsk og flot, der er i Dolomiterne. Ja, det er jo allerede langt siden vi kom hjem fra Dolomitterne. Jeg havde nogle mere afslappede dage i Portugal- og er nu begyndt at arbejde igen. Jeg går ud fra, du fortsætter med trekkingen til kaffemaskinen. Jeg er ikke helt enig med dig at man sagtens kan klare højruten uden træning, det må være noget med en grund kondition. Ha' det godt.

2003.08.04 - Ida og Per

Tak for den flotte billedserie! Det var herligt at genopleve den gode tur. Og tak for sidst, vi er enige med dig om at det var alle tiders på alle måder.

Nu sidder vi ved skrivebordet og gør klar til at begynde et nyt skoleår - og vi drømmer lidt om at vandre Toscana-turen næste år.

Skriv din kommentar - foregår via email.

Ny artikel omkring flisevalg til badeværelset/toilettet

16. maj 2003

Der jeg i desperation over ikke at kunne finde ud af hvilke fliser jeg skulle vælge til mit nyrenoverede bad/toilet ikke kunne finde ordentlig information på nettet, satte jeg mig for at skrive en lille artikel som forhåbentlig kan hjælpe andre i samme situation.

Tillykke

1. maj 2003

Tillykke kunne jeg sige. Min hjemmeside har her i starten af maj rundet de 10.000 unikke besøgende. At der er så mange der alligevel har fundet vej til er glædelig overraskende. Et væsentlig bidrag er de mange udenlandske besøgende som primært kigger på mine artikler. Det er jo altid rart at blive værdsat. Så tak for besøget.

Filmanmeldelse: Insomnia

1. maj 2003

Det er efterhånden langt tid siden af jeg har skrevet nogle anmeldelser. Det hænger nu også lidt sammen med at jeg ikke har haft noget væsentligt at anmelde. Der har ikke rigtigt været noget fremragende eller noget dissideret skidt - snarere sådan lidt imellem. Når jeg nu alligevel bringer det på bane så er det af to grunde. Den ene er at der på det seneste i fjernsynet har været vist en del gode film fra år 1999-2000 - en periode spækket med gode film. Den anden grund er at jeg lige har fået set en ny leje DVD film - nemlig filmen Insomnia med Al Pacino i hovedrollen og instrueret af Christopher Nolan - du ved ham med Memento.

Filmen er fremragende og har et godt plot. Al Pacino spiller en LA kriminalbetjent som kommer til en lille by i Alaska med sin makker for at hjælpe til med at opklare mordet på en ung kvinde. Det tager ikke Al Pacino langt tid at få morderen frem fra busken, men derfra begynder det at gå galt. Uden at røbe for meget så er Al Pacino's skjorteærmer ikke helt rene i kanten, og da han hverken kan falde i søvn i Alaskas 24-lyse timer og direkte bliver nødt til at "forhandle" med den kloge morder - i øvrigt spillet fint af Robin Williams - bliver sagen mildt sagt noget speget. Kan hans samvittighed holde til det? Se det selv.

Jeg vil mene at filmen vil være endnu bedre at se på det store biograflærred på grund af den flotte filmteknik og Alaskas overdådige natur. Jeg ville blot ønske at jeg selv stod der med mit digital kamera.

Logo

1. april 2003

Danmark's officielle logo fra Dansk Turistråd. Visit Denmark Logo - er en forkortelse for ordet logotype. Et logo er som oftest et specielt udformet navnetræk eller bomærke som benyttes af f.eks. firmaer og organisationer til identifikation og kommunikation af forskellige værdier. Bag et godt logo ligger det som regel en masse overvejelser, et hårdt arbejde og en masse design.

Det skal ikke være nogen hemmelighed at jeg interesserer mig lidt for design. Det være sig webside design, software design, ikon design, foto design eller for den sags skyld arkitektur. Rent faktisk er Skandinavien jo kendt for godt design så interessen ligger lige for. Danmark som land har sjovt nok også fået sig et logo - nemlig det hjerteformede dannebrogs flag, der netop har hensigt at kommunikerer hygge, design og oase. Logoet er designet af reklamebureauet Propaganda.

Husk; at design ikke kan stå alene. Der skal indhold bag. Indhold kan bruges uden design, men design alene kan ikke bruges uden indhold.

Artikel om a lave Windows XP ikoner

15. februar 2003

Jeg har skrevet en artikel (på Engelsk) om hvordan man benytte Adobe Illustrator til at lave sit grundlæggende Windows XP ikon design. Artiklen indeholder en kort beskrivelse af hvordan man laver en folder ikon.

Kong Vinter

Januar 2003

Kong vinter har gjort sit indtog. Den offentlige trafik er ligesom sidste år overrasket over at der sner. De mørke timer har magten og lyset fra forårets komme kan knap nok skimtes. Bag de kolde vinduer kan man finde lidt varme og man kan håbe på et godt år. Til at forsøde ventetiden kan man måske spille lidt. 2003 ser ud til at blive et godt spil år. Releaselisten ser i hvert fald spændende ud. Allerede i februar kan der ventes en masse gode spil, så jeg har forventningsfuldt forsøgt at lave en liste over de spil som jeg glæder mig til.

Nyhedsarkiv »»