Hej, jeg er Michael Suodenjoki - en software ingeniør bosat i Kgs. Lyngby nord for København. Dette er min personlige hjemmeside med blog, fotografier, artikler, interesser mm.

Arkiv for år 2006

Opdateret 2013.05.03 23:33 +0200

View the English archive

Free Hugs

Fredag 11. november 2006 | 0 Kommentarer

(Via) og musikken er 'All the Same' singlen fra Sick Puppies.

Ny Carlsberg Glyptotek

Lørdag 4. november 2006 | 0 Kommentarer

Var på en museums-fototur sidste weekend, nærmere bestemt Ny Carlsberg Glyptoteket. Har aldrig været der før, så lidt spændende at se både den faste udstilling og særudstillingen Kvinder i impressionismen. Kan anbefales på en råkold efterårsdag.

Her er et par skud fra turen...

Udsnit af C.W. Eckersberg's (1783-1893) 'Dobbeltportræt af greve Preben Bille-Brahe og hans anden hustru Johanne Caroline, f. Falbe' (1817)

Loft

Skulptursal

Typisk kvindeskulptur

Så Deckard er en androide...

Lørdag 28. oktober 2006 | 0 Kommentarer

Google Video...

Philips fotoramme

Lørdag 28. oktober 2006 | 0 Kommentarer

Jeg har forsøgsvis købt en elektronisk fororamme for at kompensere for den manglende tid med at få udprintet (fremkaldt?) nogle af alle mine digitale billeder. Der er efterhånden ingen tvivl i mit sind at dette er kommet for at blive og vild gradvis overtage størstedelen af billedvisningen i de danske hjem. Den slår måske ikke lige de kreativt udførte billedealbums (dagbos agtige og med velskrevne undertekster), men hvem har tid til det nu om dage.

Den indkøbte model er er ganske køn Philips 7-tommer (137 x 91 mm) elektroniske fotoramme (7FF1AW) og koster omkring de 1400,- kr (efterår 2006).

Philips har i øvrigt lanceret en ny 9" model (9FF2M4) på det danske marked her i efteråret 2006 med en pris omkring de 1900,- kr (se f.eks.).

Philips fotoramme på reolen.

Success

Lørdag 14. oktober 2006 | 0 Kommentarer

“Success ligger ikke i udeblivelsen af detaljen.”

Michael Suodenjoki, 2006-10-10

Censur på intranettet?

Torsdag 27. september 2006 | 0 Kommentarer

Lad os tage en tænkt situation (som jeg er ret sikker på foregår i praksis i mange firmaer, dog formentlig mest som selvsensur).

“Censur bygger altid på at nogle udvalgte personer skal bestemme hvor grænsen skal gå. Hvad mennesker skal se og ikke-se.”

Du er ansat i et firma. Firmaet har et Intranet (intern webside) og du har ligesom dine kollegaer brugt Intranettet til at dele ud af den information som du sidder inde med, det være sig links til avisartikler om firmaet, nyheder i eller om firmaet eller dennes konkurrenter eller disses produkter, brance nyheder og i det hele taget links og artikler til alle former for informationer  som kunne potentielt være til nytte for dine kollegaer og firmaet.

Én dag efter at du har bragt en link til en avisartikel der omtaler firmaet negativt bliver du af din chef bedt om at fjerne denne link.

Så er det jeg spørger:

Dyrehaven

Søndag 22. september 2006 | 0 Kommentarer

Det er tidlig morgen i september, solen er så småt på vej op over horisonten og Jægersborg Dyrehave fremstår fra sin bedste side. Hjortevildet er i brunst og iblandt tågebankerne smygen henover jorden kan man høre dyrenes brunstbrøl i det fjerne.

Sletten i morgenlys.

September-oktober måned er mekka for fotografer som vil fotografere hjortevildets brunsttid. Efter sigende er Dyrehaven Europas bedste sted til netop dette. Kommer man tidlig morgen i denne periode kan man næsten ikke undgå at se fotograferne med deres lange objekttiver og tripods.

Man skal være heldig og bruge formentlig en hel del morgener hvis man vil have det definitive billede af kronhjorten. Det er ikke bestemt ikke nemt. Det kan være farligt. Man skal ikke komme for tæt på. Så det er bestemt krævende. Man lærer dog hurtigt hvor man kan stå lidt i skjul og vente på at dyrene viser sig. De går som regel de samme ruter og i brunsttiden opretter de brunstterritorier - specielt i den sydlige del af Dyrehaven. Det er her man kan "fange dem".

Her er et par skud fra min hånd...

Dådyrhjort i tågen.

Ung krondyrhjort som formentlig er blevet skræmt væk af en ældre han.

Krondyrhjort brøler blandt træerne.

Luftplanter!

Torsdag 21. september 2006 | 0 Kommentarer

Aha! Luftplanter, så har man hørt det med. Jeg er notorisk kendt for ikke at passe på mine planter. Selv ikke de mest modstandsdygtige planter kan tilsyndeladende klare sig i mine omgivelser - håber ikke at det er alt for sigende om min karakter. Men der er måske håb endnu.

Jeg har i hvert fald lige opdaget (via) Tillandsia af plantefamilien Bromeliad (også kaldet epifyter, eng. epiphytes) som lever af luft. Hvad siger I så? Ingen jord der skal vandes og de gror hvor som helst (overddrivelse fremme forståelsen, ikk' sandt?).

Desværre ser det ud til at de stadig skal vandes - eller i hvert fald bades, som om det skulle være nemmere at håndtere og huske på.

Se også airplants.com

Lego Mindstorms NXT

Tirsdag 19. september 2006 | 0 Kommentarer

Jeg har haft det nyeste robot kit Lego Mindstorms NXT omkring en måneds tid nu og selv om jeg ikke har "leget" med det så meget, så har jeg da dannet mig et indtryk. Min umiddelbare fornemmelse af et spændende og holdbart produkt holder stadig ved. Investeringen på de knap 2500,- kr. som sådan en koster er ikke så dyr som man skulle tro. Der er altså rigtig mange underholdende timer til familien i sådan en karl. Og hvis man betragter det som en investering for familien til at være med på den kommende robot-bølge, så er det vel også værd at tage med. Robotter bliver stort! Jeg siger det bare...

Lego Mindstorms NXT, Alpha Rex

Når man åbner æsken følger der en lille guide med til ens første robot - en "klods" på 3 hjul. Med den kan man gennemgå og teste de basale elementer der indgår i Mindstorms NXT, dvs. de 3 (output) motorer og de 4 (input) sensorer. Selve programmeringen kan enten gøres på selve "hjernen" - NXT klodsen - eller på ens computer. Det er klart at foretrække at side med en bærbar ved sin side og overføre robotprogrammerne til NXT klodsen via USB ledning. Det kan vist også  gøres trådløst via Bluetooth, men det har jeg ikke prøvet.

NXT klodsen skal have 6 batterier (type AA) i "nakken" så dem skal man have klar. Batterierne ser ud til at holder rimeligt i tid, men det afhænger formentlig af ens forbrug. Jeg har endnu ikke måtte skifte første hold.

Det tager sin tid at bygge en robot og man skal som utrænet Lego-bygger lige vænne sig til de forskellige klodser, som jeg i øvrigt går ud fra er kompatible med Technic byggesættene. Når man så når til tidspunktet hvor den skal programmeres er man som oftes ret træt. Man kan ikke bare sådan lige være færdig på et par timer. Det tager laaang tid! Det betyder jo desværre at den ikke er for de små børn selvom de naturligvis elsker den. Det er nok bedst at de bare leger med på sidelinien. Selv de større børm (10+, som der står på pakken) vil gå sur i den. Programmeringen er klart den store udfordring - for alle aldre.

Lego Mindstorms NXT Software Program

Test-robotten kan via medfølgende vejledning udbygges med kløer som kan gribe om en af de 2 medfølgende bolde. Derudover følger der også byggevejledninger med til 4 robotter af variende sværdhedsgrader i computerprogrammets Robot Center. Man sidder skiftevis med hovedet inde i skærmen og med fingrene nede i delene. Lidt besværligt, men det går.

Jeg vil ikke sige at jeg har været igennem alt. Det er dog klart sjovest selv at prøve på at bygge nye robotter, f.eks. har jeg gang i en kørende bil som kan køre/gå op ad en bog-trappe. Ganske sjovt.

Lidt data:

Yderligere links:

Opdateret 24 sep.: Hemmelig video

Drag the dot / Sticks

Onsdag 13. september 2006 | 0 Kommentarer

Hhm, endnu et flash baseret spil - ikke helt nemt...

Drag The Dot

Kærlighed

Tirsdag 12. september 2006 | 0 Kommentarer

“Jeg ved ikke om vi passede til hinanden. Jeg ved bare at jeg elskede hende.”

Robert Redford som Hesteviskeren
Tom Booker i filmen The Horse Whisperer (1998)

“Hun havde lagt hovedet bagover så halsen var blottet, øjnene drømmeagtige. Hun var parat til ham og var ligeglad med om man kunne se det. De var desperate mennesker og var ligeglad med om man kunne se det. De var desperate, skulle jeg erfare, på hver deres måde, men desperate mennesker har en måde at samkøre deres frekvenser på og finde hinanden før tæppet falder. Foreløbigt var noget magisk indtruffet, og Havana-rummet syntes at rotere i en malstrøm af penge og cigarrøg og gulligt lampeskær.”

...fra side 108 i bogen
Havana-rummet af Colin Harrison
 

Tillykke med fødselsdagen

Søndag 10. september 2006 | 0 Kommentarer

Det har været rigtig godt fødselsdagsvejr i dag. Mon tro nogen har opført sig godt? Jeg tror det... så tillykke med det.

Flag i himlen

Verdenssituationen

Onsdag 5. september 2006 | 0 Kommentarer

Jeg forstår simpelthen ikke hvorfor DR2 skal sende deres Deadline 2. sektion så sent om aften (søndag 22.50 med genudsendelse tirsdag kl. 00.00). Der er jo ofte udsendelser som er så utrolig vigtige at alle bør se dem. Tag nu f.eks. gårsdagens (gen)udsendelse. I anledning af John Le Carré's nye bog Den Gode Tolk (aka. The Mission Song) blev han interviewet og udover at der selvfølgelig blev snakket om selve bogen, så blev der også snakket om verden udenrigspolitiske tilstand i dag - her i terror og krigsårene efter 11. september 2001. Men se nu den udsendelse selv og tænk på om det der bliver sagt er rigtig...

Deadline 2. sektion, Den Gode Tolk fra 2006.09.03. Klik for at se i Windows Media Player. Du skal ca. 2 min. ind i udsendelsen før 2. sektion starter.

Link til DR videopodcast download side: http://www.dr.dk/Podcast/Video/20060809130532.htm

Cool papercut

Mandag 4. september 2006 | 0 Kommentarer

Papirklip fra Peter Callesen (via)

Et billede bliver til...

Søndag 3. september 2006 | 0 Kommentarer

Jeg har leget lidt i Photoshop - det er der jo mange der gør (f.eks.). Jeg har taget to billeder af samme situation - og det vil jeg gerne udnytte og lege lidt med. Dels vil jeg gerne have fjernet noget forstyrrende i det ene billede og bringe noget andet ind fra et andet billede. Herunder kan du se processen.

Billede 1Billede 2

Vi starter med original fotografiet; øverst til venstre (1). Herfra ville jeg gerne have Patrick's arm på lego-tårnet væk - øverste venstre del i billedet. Det forstyrrer. Men først har jeg på billedet til højre (2) klistret Karl-Emil ind fra et andet tilsvarende billede hvor han spændende sidder og kigger op på lego-tårnet. Det mangler lige at blive rettet op i bunden af lego-tårnet.

Billede 3Billede 4

I billedet til herover venstre (3) har jeg fået rettet bunden af lego tårnet til. Så mangler jeg bare at få armen væk. Jeg kopierede et frit område af loftet og flyttede den henover armen samtidig med at jeg justerede på områdets størrelse så det kom til at passe ind (4).

Til slut har vi så det færdige billede som tillige er blevet rengjort for støj og gjort lidt skarpere.

Dan og Karl-Emil ser på verdens højeste lego tårn.

Sean Young

Mandag 24. august 2006 | 0 Kommentarer

Én af mine favorit film er og bliver Blade Runner (1982) - science fiction filmen over dem alle. I den film medvirker den smukke skuespillerinde Sean Young som man desværre ikke ser særlig meget mere. Et smut ind på IMDB afslører af hun i de sidste 20 år har medvirket i den ene fiasko film efter den anden - og så en masse crap tv. Lidt syndt at talentet er blevet spildt så meget.

Sean Young fra filmen Ace Ventura.

Myspace.com Musik

Mandag 21. august 2006 | 0 Kommentarer

Jeg kan godt lide ddavid.dk's blog. Den er intelligent og alsidig på en måde som jeg synes om. Den ledte mig ind på myspace.com som er et temmelig stort website hvor folk har deres profiler liggende og hvor de kan komme socialt sammen på nettet.

Myspace.com Logo

De forskellige profiler som jeg har set har været meget variende og - faktisk - temmelig kaotiske. Men det er måske bare fordi jeg ikke er vant til dem, eller også skal det bare være sådan. Nuvel. En fed ting er at de forskellige profiler kan ligge musik ind på deres side. Mange er direkte musikalske og har lagt deres egen musik derind, mens andre blot har deres ynglingssang kørende. Det kommer der ret megen god musik ud af.

Tag nu bare og hør følgende danske profiler - klik dig ind for at høre musikken...

katja-louise naja mette Stina Kinck Nomadix Powderdust Lady Aisha Lisbeth La Maria Collage af profil billeder fra myspace.com

Den Europæiske Drøm

Torsdag 27. juli 2006 | 0 Kommentarer

Jeg er har netop færdiglæst Jeremy Rifkin's bog Den Europæiske Drøm (2004). Bogen handler om hvordan EU og dennes borgere, efters Rifkin's mening, har en helt anderles indretning og tilgang til livet end hvad mange andre landes borgere har - heriblandt selvfølgelig USA's borgere.

“The American Dream is worth dying for. The European Dream is worth living for.”

Rifkin mener at EU er den organisation som har de bedste tanker og ideer som er nødvendige for at menneskeden kan komme videre.

Nogle af Rifkins pointer er:

Der var specielt to afsnit i bogen som jeg fandt fremragende. Det var afsnittet der beskriver hvordan virksomheder bliver nød til at forholde sig til handel og økonomi i en global verden og det var afsnittet om netværksledelse. De rammer ret godt hvad der faktisk er ved at ske i dag (her et par år efter at bogen blev skrevet).

TDC Kabel-TV DVB-C Kanalnøgle

Torsdag 27. juli 2006 | 0 Kommentarer

En oversigts tabel over de TV kanaler/programmer som jeg pt. er opmærksom på kan tages via TDC's kabel-tv via DVB-C i Københavns Amt/Kgs.Lyngby når man har normal fuldpakke.

Mere tid...

Mandag 17. juli 2006 | 0 Kommentarer

Mere logik

Torsdag 13. juli 2006 | 0 Kommentarer

En andet lille logisk prøve kan du finde på http://n.nfshost.com/

Prøven/spillet går ud på at du skal gætte URL adressen på det næste nummer. Det er ikke helt nemt og man skal kunne sit engelsk og i øvrigt have logikken i orden.

Jer er kun nået op til number 16 efter at have fået lidt hjælp fra nettet på number 13.

Digitalt-forbrug

Tirsdag 10. juli 2006 | 0 Kommentarer

Mit 28" tommers Philips fjernsyn gik i stykker ca. 2½ uge før VM i forbold startede. Der lød et sjovt lille puf og en sød liflig brændt duft spredte sig i stuen samtidig med at et eller andet i fjensynet tick-tack'ede faretruende derudad. Det var bare med at hive stikkontakten.

Nå, men det har jo så betydet at jeg har kigget mig lidt omkring efter eventuelle nye muligheder på fjernsynsfronten. Jeg har her i foråret allerede været på udkig efter nogle nye (dvs. 2) fladskærms monitorer til min computer, så jeg har været lidt inde i terminologien - i hvertfald på LCD/TFT området. Og det har hjulpet lidt på det.

For at klare det umiddelbare forbrug har jeg faktisk klaret mig med mit tudse-gamle (nok 25 år gamle) 14" Grundig farve-tv, købt for surt opsparede avisuddelings penge til brug som monitor for min allerførste computer - gode gamle Spectrum 64. Billedet står bare knaldgodt på den lille skærm, men der er jo ikke ligefrem scart-stik eller fjernbetjening til sådan en sag.

Det har heldigvis også betydet at jeg har set lidt mindre TV end vanlig. Egentlig rart.

Jeg har forsøgvis investeret i 2 forskellige teknologier til min computer.

  1. En DVB-T USB stick af mærket Freecom (til ca. 600 kr). Det jordbaseret digitale signal startede her i foråret og man kan se DR, DR2, TV2 + en tegnsprogskanal. Med denne har jeg kunne se VM-fodbold i HD bredformat på computeren. Tillige har den været prøvet med projektor og har fungeret fint (var der nogen der sagde storsskærms VM fodbold kamp?). Den lille medfølgende antenne er dog ikke noget at råbe hurra for.
  2. Ét PCI indstikskort af mærket Twinhan Cab-Cl med support for DVB-C + Common Interface + Viaccess CAM + TDC kortgebyr (ialt ca. 1600 kr), hvilket har betydet at jeg kan se de samme TDC 's kabel-tv kanaler på computeren som på fjernsynet. Dette fungerer også rimeligt. Er ikke helt uden problemer. MPEG dekodningen er software baseret og hakker lidt - specielt på bredformat/HD kanalerne.

For begge løsninger gælder at software applikationerne lader meget stå tilbage. Det er næsten pinligt hvor amatøragtigt de er lavet. Hvad man ikke kan slippe af sted med!

Der er adskillige forbrugere som har spenderet over 20.000 kr for et nyt fjernsyn - og der er mange som er blevet skuffet. Markedet har simpelthen ikke stabiliseret sig endnu og det tromler derudaf med nye teknologier; paneler, stik, formater, digitalt-tv osv. osv.

Jeg tror godt at producenterne ved hvad vi forbrugere vil have, men de kan simpelthen ikke give os dem endnu. Hvad vi vil have er:

Der er ikke meget tvivl om at vores stue vil forandre sig en del indenfor det næste årti. Meget beror på at vi kommer til at opbevare alt digitalt. Reolerne til bøgerne vil forsvinde - eller i hvertfald blive brugt mere dekorativt end til opbevaring af bøger. Lige som at videokassetterne er forsvundet fra stuen vil DVD- og CD'erne også forsvinde. Alt vil blive gemt digitalt.

Vores billeder på væggene vil blive digitale. Her vil de fleste nok starte i det små med at vise dem på fjernsynet eller måske på små digitale fotorammer (kan allerede købes, se f.eks. Philips 7FF1AW/00).

Kampen om pladsen vil stå omkring det "medie center" som skal indeholder alle vore medie filer (musik,video,billeder) og som vi skal bruge til at styre hvad vi vil se og høre omkring os. Fladskærmen vil virkelig være flad - men sandelig også bøjelig som papir, eller måske slet ikke være der (fritsvævende billeder). Det elektroniske papir er ikke så langt væk som folk tror. Det vil blive brugt til at læse med og skrive på.

Nå, jeg kan se at jeg allerede har bevæget mig alt for langt ud af en tangent... må hellere stoppe.

Visuelt læsestof

Søndag 9. juli 2006 | 0 Kommentarer

Jeg har været ude at investere i Edward Tufte's bøger. Efter at havde set  referencer til disse bøger på en masse weblogs i de sidste års tid har jeg taget mig sammen til at købe dem.  Nu mangler jeg bare at læse dem. Jeg er gået i gang og indtil videre har det været en fornøjelse.

Edward Tufte's 4 bøger

Halvårs billeder

9. juli 2006 | 0 Kommentarer

Selv om ugens billede stoppede ved nytårstid har det ikke betydet at jeg har stoppet med at benytte kameraet. Det er mere den form hvormed de forskellige billeder præsenteres som er under overvejelse. Men jeg vil gerne her vise en række af de bedste billeder her fra det første halvår af 2006.

Mønster i gardin (Juli 2006)

Hvide okseøjer / Margueriter / Præstekraver (Chrysanthemum Leucanthemum L.) (Juli 2006)

Protect Your Life (Maj 2006)

Møns Klint (April 2006)

Dråbelys på blad (April 2006)

Muslingeskaller (April 2006)

Humlebæk udsigt (Marts 2006)

Skarntyde (Conium maculatum L.) i vinteromfavnelse (Marts 2006)

Sekularisering

4. juli 2006 | 0 Kommentarer

Du har garanteret allerede hørt dette ord - sekularisering. Det er nemlig oppe i tiden. Hvis du endnu ikke har bemærket det så vil du fra nu af.

Sekularisering betyder kort og godt at samfundet i styringen af dette adskiller kirke og stat. Benyttes for tiden mest som det at kirkens stilling i samfundet svækkes og formindskes.

Roder kvinder?

2. juli 2006 | 0 Kommentarer

“Det roder. Jeg kan godt li' at en kvinde roder.”

Ed Harris som betjenten der forelsker sig i tyvens datter.
Filmen Absolut Power (1997)

 

Den ramme lugt af kvinde

27. juni 2006 | 0 Kommentarer

Nu her om sommeren er der mange dufte i omløb i naturen. Ikke mindst kan man, hvis man benytter sig af de offentlige transportmuligheder, dufte sig frem blandt de kvindelige dufte fra medpassagerne (frivillig såvel som ufrivilligt). Lige fra de pigeagtige over de sportige til de mere sofistikerede dufte.

Men der er én kvindeduft som slår dem alle - den rå kvinde-lugt, ja lugt er den vel nærmest. Du kender den godt. Du finder den når hun ligger svedig ved siden af dig*. Mums!

Den ramme og rå lugt af kvinde er fuld af kvindelige kønshormoner - ikke mindst feronomer - og de trækker virkelig tænder ud! Jeg har parfume-producenterne under stærk mistanke for at putte feronomer i deres sprøjtedåser. Tak for kaffe, men jeg tror jeg foretrækker den svedige...

[mere info fra engelsk wikipedia om feronomer]

Sjovt spil

5. juni 2006 | 0 Kommentarer

Jeg har lige spillet et ret sjovt og vanedannende 3D logik spil (via). Det tog sin tid, men kan gennemføres. Brug musen til at markere henholdsvis start farvefelt og farvestien gennem kuben.

3D Logic Spil

Just do it

3. juni 2006 | 0 Kommentarer

Hvad er godt?

21. maj 2006 | 0 Kommentarer

I forbindelse med min søgning på en god kontorstol fandt jeg frem til et meget spændende og interessant cast fra 2004 med forfatteren og journalisten Malcom Gladwell som benytter Aeron stolen som et eksempel på hvordan folk udtrykker (eller netop ikke kan udtrykke) hvorvidt de kan lide noget. Stolen blev nemlig ved introduktionen i starten af 1990'erne vurderet meget dårligt i undersøgelser, men har siden vundet et hav af design priser og er gået hen og blevet en vaskeægte bestseller. Det skal høres!

I øvrigt er der flere gode casts inde på IT Conversations, kig bare på listen for Programmering.

Herman Miller Aeron Kontorstol

21. maj 2006 | 0 Kommentarer

Jeg har overvejet at købe mig en ny kontorstol. Den gamle er sådan set okay, men så alligevel ikke. Det er et eller andet galt som jeg ikke lige kan pege ud. Nå, men jeg har altså kigget lidt efter den ultimative kontorstol og da jeg godt kan lidt kvalitet og god design har en søgning på nettet naturligvis ledt mig frem til Herman Miller Aeron stolen, designet af Bill Stump og Don Chadwick. Den er guf for arkitekter og designere - og vel derfor også velegnet til programmørens hjemmekontor, ikke sandt?

Herman Miller Aeron kontorstol

Til de af jer som også overvejer at købe stolen er her en liste af steder i DK hvor den sælges - den er ikke billig; over 10.000,- kr. og det er vist kun for grundmodellen:

Powerball - what the heck?

20. april 2006 | 0 Kommentarer

Det er altid interessant at se anderledes ting. Se nu bare denne her Powerball som bla. kan købes hos gadgets.dk.

Musik

28. marts 2006 | 0 Kommentarer

Endnu en musikalsk anbefaling.

Svensk-Iranske Laleh har her i foråret haft et hit med nummeret Live Tomorrow som fik mig til at kigge lidt på hendes hjemmeside for at se om der kunne være mere god musik på hendes repertoire. Og det var der ganske rigtigt. Der er flere rigtig gode numre, f.eks. Tell Me og Invisible på hendes debut album fra 2005. Invisible minder mig lidt om Sting og kan både ses og høres på hendes hjemmeside.

Hun er i øvrigt på programmet til spotfestivalen i Århus, 3 juni 2006.

Laleh - Invisible

Skiferie

12. februar 2006 | 0 Kommentarer

Plateau Rosa (3480 moh)

Vel hjemkommet efter min 9. sæson på skiferie til området Cervinia/Zermatt (Italien/Schweiz) kunne jeg slappe af foran fjerneren med OL styrtløbet. Kanon fedt at kigge på når man nu lige selv har været af sted. 

Til min store glæde kunne jeg tillige konstatere at min mailboks indeholdte flere nye forslag til min pakkeliste til skiferien, hvilket vel vidner om at mange har stor nytte af den.  Det er også dejligt at se og jeg skal nok opdatere den.

Som sædvanlig har jeg taget en del billeder - ca. 150 - godt nok kun med mit lille "lomme" kamera og jeg er så småt gået i gang med at sortere i dem. Indtil videre må I nøjes med ovenstående lille teaser.

Running Scared

4. februar 2006 | 0 Kommentarer

Det er sjældent at man oplever at folk klapper spontant i biografen, men det skete da jeg så actionfilmen Running Scared (2006) til en forpremiere. Normalt klappes der mere af høflighed og kutyme. Men ikke her. Filmen indeholder et ret; ja vel nærmest frastødende underplot, som uden at jeg afslører for meget, bliver løst på en, for publikums vedkommende, tilfredsstillende måde.

Still fra filmen Running Scared (2006) med Paul Walker (billedet)

Filmen er en hårdtpumpet, underholdende, overraskende og til tider direkte modbydeligt film i stil lidt med Quentin Tarantino's Reservoir Dogs (1992) og Troy Duffey's The Boondock Saints (1999). Er du en rigtig drengerøv er denne film givetvis lige din stil, men mærkelig nok får den de højeste ratings på IMDB af piger under 20 år! Det skyldes måske at hovedrollen spilles af Paul Walker; ham fra The Fast and The Furious (2001).

Jeg havde aldrig hørt om denne film før, men vil tro at den i visse kredse vil kunne skabe kult. Rent filmisk er den også optaget specielt - sådan lidt CSI inspireret med zooms ind, køre filmen baglæns, syret lyssætning og overraskende kameraføringer. Det er nok det som skal til nu om dage for at overraske de unge biografgængere. På mange måder minder kameragang og udtrykket i filmen mig om Tony Scotts film Domino (2005) som har de samme tendenser.

Filmen har først premiere i de danske biografer i slutningen af marts.

Officielt website med mulighed for 6 min. preview af filmen kan ses på http://www.runningscaredthemovie.com.

Du ka' li' katte, ikk'?

29. januar 2006 | 0 Kommentarer

Ja, men så skal du da lige checke denne her video ud...

http://video.google.com/videoplay?docid=-7186241786838107655&q=funny+cats

Pegere i tid - The Jacket

10. januar 2006 | 0 Kommentarer

Det er sjovt som det hele hænger sammen - eller sådan ser det i hvert fald ud. Jeg har tilfældigvis (eller måske netop ikke tilfældigvis) snakket om teleportation og tidsrejser på arbejdet i dag. Teleportation er nemlig en oplagt løsning (i hvertfald i teorien) på de mange trafikale problemer som dagens samfund døjer med - et emne som naturligvis optager mange som tager til/fra arbejde.

Nå, men jeg var til tilfældigvis (eller netop derfor ikke tilfældigvis) klar over at filmen The Jacket (2005) havde premiere i dag på DVD. Og derfor var jeg forbi min lokale dvd-pusher og har netop set filmen til ende.

Still fra filmen The Jacket

Jeg kan kun sige at det er en rigtig fed film, som jeg stærkt vil anbefale. Alene afslutningssekvensen og afslutningsmusikken er værd at se et par gange for sig selv.  Uden at afsløre for megen så indgår der i filmen begreber som liv/død og tidsrejser og det er ligesom om at filmen indeholder en masse pegere i tid. Der er f.eks. hovedpersonerne selv - dvs. skuespillerne - som i sig selv er stærkt aktuelle. Der er eksempelvis Adrian Brody (med i King Kong), Daniel Craig (med i Munich og kommende James Bond)  og tilsyndeladende allerstedsværende Keira Knightley (Domino og Pride & Prejudice).

Som jeg nævnte er afslutningssekvensen god. Musikken i filmen er krediteret Brian Eno og selve afslutningsmusikken er en cover af All The Time In The World en klassiker af Louis Armstrong og fra min favorit James Bond film I Hendes Majestæts Hemmelige Tjeneste [On Her Majesty's Secret Service] fra 1969. Ja, det hele hænger sammen.

Nyhedsarkiv »»