Hej, jeg er Michael Suodenjoki - en software ingeniør bosat i Kgs. Lyngby nord for København. Dette er min personlige hjemmeside med blog, fotografier, artikler, interesser mm.

Arkiv for år 2010

Opdateret 2013.05.03 23:33 +0200

View the English archive

Fotografiets genier

Jeg vil lige gøre opmærksom på at du kan se og følge BBC 4's fremragende serie The Genius of Photography på YouTube. Det er stort set en komplet gennemgang af fotografiets historie; med alle de indflydelsesrige fotografer og deres spændende fotografier. Hver episode er delt op i 4 videoer af ca. 15 min og indtil videre er der 6 episoder. Go watch...

BBC 4's The Genius of Photography on YouTube

Tilliden kan ryge på et splitsekund

Nu om dage tales der meget om skyen. Altså den sky som man indenfor IT-branchen benytter om det, at dine elektroniske informationer ikke mere ligger på din egen computer, men på et centralt lager, dvs. i praksis en stor computer eller et stort datacenter (en computer-farm). Det centrale lager kan i princippet ligge hvor som helst. Du skal bare have adgang til det via nettet.

Nu er der jo mange, inklusiv mig selv, der stiller det spørgsmål om man nu tør stole på at ens informationer ligger sikkert, når det nu ikke længere ligger på din egen computer. Er der mon ikke nogen som uretmæssigt kunne få adgang til mine informationer i skyen? Er der måske ikke nogen som kunne udnytte mine informationer kommcercielt, f.eks. sælge dem videre? Dem der har adgang til mine informationer ved jo ret meget - og det kan vel misbruges, ikke?

Jo, det kan de. Men når det kommer til stykket, så drejer det sig om tillid.

Vi er mange som allerede i dag udnytter bankerne til at håndtere vores penge og de får jo sådan set mange informationer igennem vores netbank-brug. Vi stoler på at de informationer ikke misbruges. Der er også mange som bruger e-Boks til at have elektroniske breve liggende, f.eks. kontoudskrifter og lønsedler.

Det kræver tillid.

Jeg er sikker på at de forskellige sky-operatører, banker, offentlige myndiger, private virksomheder osv. på ét eller andet tidspunkt kommer ud for at der opstår fejl. Dine informationer vil på et tidspunkt blive misbrugt. Det er ikke et spørgsmål om det sker, men hvornår det sker. Alt kan hackers. Eller en medarbejder kan blive lidt for kreativ osv.

Man skal ikke være naiv og tro at det ikke vil ske. Men du kan bede til at der kommer til at ske i et meget lille omfang og at håndteringen af sagen bliver resolut. Ellers vil der ret hurtig kommer til at ske et tillidsbrud. Og så bliver det for alvor først kaotisk.

Prøv på at forstille dig hvis der på forsiden af aviserne i morgen står at alle kan se dine netbank informationer? Eller at alle kan gå ind i din e-boks? Eller at en (hemmelig) gruppe (naturligvis illegalt) har samkørt alle dine informationer i et fælles database, så de ved ALT om dig, og har (magt)misbrugt dette til at påvirke dig og hvad ved jeg.

Du vil miste tilliden på et splitsekund.

Men hvad kan du gøre? Du har jo givet dine informationer væk, godt nok i tillid, men den tillid er misbrugt.

Som Francis Bacon vist nok nogenlunde sagde:

Viden er magt Francis Bacon (1561-1626)

Men måske vi også skulle tænke lidt på kontrol, som Lenin sagde:

Tillid er godt, men kontrol er bedre. Lenin (Vladimir Lenin, 1870-1924)

Mere:

Direkte trådløs overførsel af fotos fra kamera til iPad

Har du et kamera, et Eye-Fi-Pro X2 hukommelseskort og en iPad så kan du med lidt fix-fakserier overfører dine billeder direkte fra kameraet til iPad'en - uden en router i nærheden vel at mærke. Ganske smart hvis du f.eks. har en klient der skal se med i fotoskydningen.

Ugens Foto 2010#44

Ungdomsrytter på prikket hest ved Hubertusjagten 2010, Dyrehaven

Ugens Foto 2010#43

Statens Museum for Kunst (bagsiden, set fra Østre Anlæg), København

Ugens Foto 2010#42

Lysekronespejling af W.N. Marstrands maleri fra 1859 af Johanne Luise Heiberg (1812-1890) født Pätges, Kgl. Skuespillerinde, Frederiksborg Museet, Hillerød

Ugens Foto 2010#41

Interiør, Hellige Kors Kirke, Nørrebro

Ugens Foto 2010#40

Oplyst. Solnedgang blandt træerne, Dyrehaven

Ugens Foto 2010#39

Morgenskygger

Art Copenhagen 2010

Søndag d. 19 september var jeg en tur i Forum og se udstillingen Art Copenhagen 2010. Det var første gang for mig og det var lidt en overraskelse at høre at udstillingen faktisk har været kørende siden 1997!

Sjovt nok startede jeg med at se malerierne på balkonen og jeg synes at der her var en forbløffende høj standard i forhold til de noget mere poppede gulvudstillere. Så derfor undrer jeg mig også at jeg i Weekendavisen (#38, 24. september 2010) kan læse Lars Bukdahl's artikel Hvis Zola var Dali? at udstillingens jury deler gallerierne op i førstegangs og andenrangs, og at andenrangs-gallerierne mod 25 procent rabat tvangsplaceres på balkonen. Jeg synes tværtom at balkon-gallerierne var klart bedre. Her er et lille galleri af fotos fra udstillingen...

Ugens Foto 2010#38

Edderkop i sit spind, Jægersborg dyrehave

Vi skal alle sammen dø

Så hvad gør du i mellemtiden?  Lever! Spøg til siden. Du kan f.eks. læse den nye bog Mit smukke genom af videnskabsjournalist Lone Frank.

Ugens Foto 2010#37

Udsigt indefra Diamanten, København

Ugens Foto 2010#36

Fødselsdags-kagemand

Ugens Foto 2010#35

Blomsterdug

Ugens Foto 2010#34

ECCO Walkathon på Kastellet, København

Ugens Foto 2010#33

Guldsmed (Odonata), Botanisk Have, København

Ugens Foto 2010#32

Storkespringvandet, Amagertorv, Strøget, København

Ugens Foto 2010#31

Interiør, Grundtvigs Kirke, Bispebjerg, København

En våd omgang

Geels bakke ligger ikke så frygtelig langt fra Lyngby, så jeg havde på forhånd besluttet mig at jeg ville cykle en tur dertil og prøve at tage et par fotografier af finaledagen på cykelløbet Postdanmark Rundt 2010. Det regnede stort set hele tiden og selv om jeg havde regntøjet på så var det en ret våd omgang. Kameragrejet stoppede desværre til sidst med at virke - det var simpelthen blevet for vådt og fugtigt. Nå men det blev da til et par skud som du kan se...

Feltet på Kongevejen, Holte, på vej ind mod rundstrækningen omkring Geels bakke. HTC-Columbia's Hayden Roulston blandt de 3 forreste udbryddere efter første omgang. Han vandt etapen i dag. Feltet på Geels bakke efter at have passeret målstregen første gang, på jagt efter de 3 ubdrydere. Team Saxo Bank forrest i det jagtende felt på vej op af Slotsbakken, Søllerød Feltet fik sig en ordentlig skyller i dag. Hårdt og vådt for cykeldrengene. Geels bakke, Holte. Der var rigeligt med tilskuere som var mødt op i det våde vejr. Der bliver slidt i feltet, her én af Team Saxo Banks ryttere.

Ugens Foto 2010#30

Blomster og brombasser, ved det Biovidenskabelige Fakultet, Frederiksbeg

Ugens Foto 2010#29

Danserinder, bronzestatuetter af Edgar Degas, Glyptoteket, København

Ugens Foto 2010#28

Sommer i Tuborg Havn, Østerbro, København

Ugens Foto 2010#27

Dehns Palæ (før det brændte), København

Ugens Foto 2010#26

Pige ved Operaen (hun ser ikke fodbold), København

Ugens Foto 2010#25

Vindmøller ved Lynetten, udsigt til Amagerværkets skorstene, København

Ugens Foto 2010#24

Grønne Blade, Sofiero, Sverige

Ugens Foto 2010#23

Flag i himlen

Ugens Foto 2010#22

Øen Šolta, Kroatien

Ugens Foto 2010#21

Fugl i blå skyer, Kroatien

Hvilken effekt har vores opfattelse af tiden på os?

Ja, det fortæller Professor Philip Zimbardo om (på Engelsk) akkompagneret til nedenstående video. Ganske interessant.

iPad + Velcro =

Ganske overbevisende kombination...

Kroatien

Kroatien - Dalmatien

Jeg har igen være på dejlig ferie i Kroatien og ligesom sidste gang i år 2008 var det en kombination af båd/sejllads og vandring. Denne gang i øerne i området Dalmatien og byen Split.

Jeg havde naturligvis kameraet med og har sammenlagt fået taget 1755 billeder og 72 videoer. Det er selvfølgelig en overvældende mængde fotos så det tager ganske lang tid at få ordnet dem. Jeg håber på at kunne præsentere et slideshow med nogle af de bedste inden for nogle uger.

Til rejsefællerne siger jeg tak for god tur, godt selskab og alt vel fremover.

Ugens Foto 2010#20

Hvid tulipan

Ugens Foto 2010#19

Orange tulipan

Ugens Foto 2010#18

Tulipaner i foråret

Flashspil - Let It Glow

Så fandt jeg (via) igen et ret sjovt flashspil...

Guf og citater

Jeg er gang med en større oprydning og har fundet diverse citater og andet herligt guf frem - udover støv naturligvis - fra papirarkivet, som jeg tidligere har noteret ned. Så here goes...

Synes at følgende jobtitel er ret cool: Re-recording Recordist

Vor herre findes som bekendt i detaljen. Hvor er detaljen i vores system?
Jeg lover at komme tilbage næste gang.
Barack Obama på besøg i byen Kinsasa, Kenya

Ja, den er god - næste gang... Den er ligeså god som den med "Siden hvornår? Siden sidste gang".

Det, at ikke kunne
bevæge, tænke, røre og føle,
er det værste
Hvis du har et æg og jeg har et æg, og vi bytter -så har du et æg og jeg har et æg. Hvis du har en ide og jeg har en ide, og vi bytter - så har jeg to ideer og du har to ideer.
Kinesisk ordsprog,
De dumme taler; de feje tier; de kloge lytter.
Kunsten er at være knivskarp,
på en nuanceret måde.
I'm a beautiful stranger.
To know me is to love me. Madonna i sangen "Beautiful stranger"
Jeg ved det godt ...
... men det er for sent nu. Rungsted og Kreutzfeld
Det er de små detaljer, der gør forskellen.
Libresse reklame
Det højeste abstraktionsniveau er ...
tænk ikke - det virker bare.
Michael Suodenjoki
Sandheden ligger i definitionen... af hvad sandhed er. Hvad er sandt? Michael Suodenjoki
What is valuable.
What is secret.
Must be copied. Michael Suodenjoki

Opfindelse, tak!

Er der ikke én der kan opfinde noget, der sikrer at dynebetrækket altid sidder tæt til dynen - specielt i hjørnerne. Min dyne formår altid - på højest mystisk vis - at kravle ud af betrækket, til min store irritation.

Set i Berlingske (for flere år siden): Stjerner hænger ikke på træerne

Hemmeligheden bag enhver god virksomhed er gode medarbejdere, men ifølge BusinessWeek har de fleste virksomheder desværre stadig ikke fattet pointen. når det gælder om at rekruttere, træne og holde fast i de bedste hjerner. Istedet for at tænke langsigtet og udvikle deres egne talenter kyler de stadig milliarder efter eksterne konsulenter, der kommer med deres færdigstrikkede løsninger, og det kommer der sjældent meget ud af. Alene i år ventes der at blive spenderet 50 mia. dollar på den konto. Ifølge bladet er det især et skidt tegn, nar en virksomhed må hente ledertalenter udefra.

Ugens Foto 2010#17

Karen Blixen's hus Rungstedlund, Rungsted

Ugens Foto 2010#16

Vindue i Karen Blixen's hus, Rungstedlund, Rungsted

Minigolf Spil

Fik et link tilsendt med nedenstående udemærkede minigolf-spil. Min nuværende rekord er 25 (23 under par).

Minigolf flash spil

Min highscore

Ugens Foto 2010#15

Lyngby Omfartsvej

Askehimmel

Jeg var en tur oppe i Scandia Hotel her i Lyngby i anledning af den famøse (såkaldte) askesky fra vulkanudbruddet i Island og håbede på at jeg kunne fange et par gode skud af solnedgangen. Det var nu ikke fordi det var så spektakulær som jeg håbede, men jeg fik da et par gode fotos på turen.

Solnedgang og udsigt fra Scandic Hotel (Kgs. Lyngby)

Solnedgang (Kgs. Lyngby)

Kulturhuset (Kgs. Lyngby)

Trekking/foto-rygsæk

Jeg leder efter en trekking rygsæk til mit fotoudstyr. Hidtil har jeg blot brugt min efterhånden godt udslidte Haglöfs Tight Pro Large. Men den er en mere almen dagstursrygsæk som ikke er designet med fotoudstyr for øje. Det betyder at objektiverne ligger og dasker rundt mellem alle de andre ting (tøj og vandflaske) i tasken.

Det er altid svært at finde gode anmeldelser på nettet som er up-to-date men jeg fandt nu alligvel en god artikel fra marts 2010 på. Det er artiklen Gadget Bag: Photo Backpacks.

Ugens Foto 2010#14

Påskekrokus

iPad sjov

Suodenjoki.dk på Ipad

Jeg fandt (via) en række iPad design elementer bla. til Photoshop og syntes det kunne være sjovt at lege lidt.

Ugens Foto 2010#13

Baghuset (ud mod havnen) af Amaliegade 44, København

Ugens Foto 2010#12

Vindue i ældre bygning ved Kunstindustrimuseet i København

Ugens Foto 2010#11

Bygningen Åbenrå (gade) nr. 26 i København - en del af Musikhistorisk Museum (Nationalmuseet)

Det var lige det med begrundelsen

I mit indlæg Papirfrit Danmark? fra d. 21. februar nævnte jeg i PS' at jeg gerne ville se begrundelsen (rationalet) bag ved de forskellige love publiceret på retsinformation.dk.  Det er jo alt andet lige lidt nemmere at forstå en lov, når man får en begrundelse for hvorfor loven er indført.

Hvorfor er det nu lige vi har denne lov?

Retsinformation.dk har stadig ikke begrundelserne publiceret på deres hjemmeside, men jeg har fundet ud af at man via folketingets hjemmeside (ft.dk) kan se de forskellige vedtagne lovforslag - se f.eks. de 227 stadfæstede lovforslag fra 2009 - (der ligger forud for lovene) og deri se et kort resumé af lovforslaget. De resumé er det tætteste jeg endnu har set på at være begrundelser. For vedtagne (stadfæstet) lovforslag er der link til loven på retsinformation.dk, men desværre ikke omvendt.

Så retsinformation.dk må meget gerne linke tilbage til lovforslaget så vi kan se det resumé som begrunder loven.

Jeg har sågar prøvet - desværre uden held - at finde et lovforslag og resumé for loven bag Bekendtgørelse om postvirksomhed og postbefordring

Link:

Ugens Foto 2010#10

Udsnit af Henry Moore's (1898-1986) skulptur Reclining Figure No. 5 (Seagram), 1963-64, Louisiana - Museum of Modern Art

Ugens Foto 2010#9

Lampe i cafeen på Sophienholm

Ugens Foto 2010#8

Burrer ved Rungsted Havn

Ugens Foto 2010#6

Olives Noire a la Grecque Aromatisees, Le Moulin de Daudet

Ugens Foto 2010#6

Granatæble

Ugens Foto 2010#5

Baunebo, RUBOW arkitekter, Kgs. Lyngby

Ugens Foto 2010#4

Hesteskygger, Søllerød Kalvemose

Ugens Foto 2010#3

Operaen, København

Ugens Foto 2010#2

Interiør

Ugens Foto 2010#1

Blå Vinter (Lyngby Sø, Kgs. Lyngby)

Forårsklassikere

Som sidste år har jeg tjekket kalenderen ud for mine favorit forsårsklassikerne - i professionel cykling altså. Jeg remser dem lige op så du (og jeg) ved hvornår det er:

Papirfrit Danmark?

Jeg er noget irriteret. Jeg abonnerer på Berlingske Tidende og avisen er stort set kommet ind ad brevsprækken hver weekend i mange gode år. Men siden Januar 2010 er der jo sket noget, som har ændret det en kende til det værre, synes jeg. På grund af postvæsenets påståede effektivisering skal alle etageejendomme nu have postkasser i stuen, som vi så må hente vores post og aviser fra. Nu bor jeg på tredje etage og selvom jeg opfatter mig selv som ganske frisk, så synes jeg nu alligevel, at det er irriterrende at jeg skal de tre etager ned for at hente avisen. Hertil bemærkes at jeg er nød til at klæde mig anstændigt på; jeg ejer ikke en slåbrok som vist er gængs til sådan noget. Denne besværlighed kunne jeg blive fri for før ændringen. Dér kom avisen ind ad døren og jeg kunne sætte mig til rette i sengen eller i hvert fald sofaen uden de store svinkeærinder.

Jeg synes faktisk at det er en serviceforringelse. Og jeg tror at aviserne kommer til at miste læsere på dette. Jeg er i hvert fald så irriteret at jeg overvejer at opsige mit abonnement - til fordel for en ren elektonisk løsning.

Jeg synes faktisk at det er en serviceforringelse. Og jeg tror at aviserne kommer til at miste læsere på dette. Jeg er i hvert fald så irriteret at jeg overvejer at opsige mit abonnement.

Jeg er udemærket klar over at man i andre lande (storbyer) i mange år har haft denne praksis med at have postkasser i stuen. Og det har jo fungeret fint vil mange sige. Men har de måske nogensinde oplevet det seje i at få deres avis og post leveret direkte til døren? Nej, og hvis de havde, vil de klart opfatte det som en forbedret service.

Lad os lige dvæle lidt ved hvorfor det i det hele taget er nødvendigt for postvæsenet - eller er det det Danske samfund? - at lave denne ændring. Jo, efter sigende er det jo for at effektivisere postvæsenet og hjælpe de stakkels post- og avisbude, idet de jo nu ikke skal springe de mange etager op og ned. Det har jeg såmænd stor forståelse for, men det ændrer ikke på, at jeg oplever det som en serviceforrringelse.

Desuden har det vist sig at postbudene ikke har fået det specielt meget lettere efter ændringen (se kildelinks herunder). Postdanmark har simpelthen fyret postbude og givet de tilbageværende postbude længere ruter. Så meget for hensynet til postbudene!

Umiddelbart er det da også blevet lettere for avis- og reklamebudene. Men om de også har fået længere ruter, ved jeg ikke - sandsynligvis.

Jeg tror det er rigtig at postvæsenets har kunnet reducere deres omkostninger på området. Men jeg synes nu stadig det er en serviceforringelse.

Så hvorfor ikke tage et skridt videre?

Idé: Al post skal være elektronisk

Alle breve, alle aviser, alle regninger, alle reklamer, ja simpelthen alt post skal leveres elektronisk.

Kunne vi ikke reducere postvæsenet til pakkevæsenet? Min ide er såmænd at vi gør al post i Danmark elektronisk. Alle breve, alle aviser, alle regninger, alle reklamer, ja simpelthen alt post skal leveres elektronisk. På visse af disse områder er vi jo allerede godt i gang. Se bare på netbanken og de elektroniske regninger. Tænk på, hvad vi som samfund kan spare:

Men hov! Hvad med alle dem som ikke har mulighed for at modtage elektronisk post? Det lyder umiddelbart som et problem. Men det kan nemt løses. For det første så skal alle, unge som gamle, havde tilbudt en "folkecomputer" (i mangel af bedre navn - men det kunne jo måske være en lille netbook, en tablet pc, en iPad eller blot en mobiltelefon) som de får stillet gratis til rådighed af staten og som de kan bruge til at modtage deres elektroniske post. Det skal naturligvis være muligt at gå til kurser i at lære at bruge den og for de handikappede og andre skal der være mulighed for at venner/familie/andre kan benytte en fuldmagt og som kan hjælpe.

Skulle Danmark tage konsekvensen og gøre landet endnu mere papirfrit?

Opdateret 22. februar 2010: Fandt lige et par relevante artikler om nøjagtig samme emne:

Links/kilder:

PS. Det er helt fint at vi som samfundsborgere kan se den præcise tekst i en lov, men hvad jeg ofte finder mere anvendelig og nyttig, er en forklaring på hvorfor loven er skrevet - altså rationalet. Det er ofte meget svært at se/finde rationalet. Så hermed en opfordring til retsinformation.dk om at inkludere rationalet bag en lov.

Godt nytår 2010

Godt Nytår 2010

2009 Årets film

Jeg har jo løbende gennem året opsummeret hvilke film som jeg har fundet nævneværdige. Så nu er det tid til at summere dem alle sammen for hele året.

Herunder er den samlede tabel med de sidst sete film øverst, men du kan sortere i tabellen ved at klikke ind på kollonne overskriften.

Film Type Min Rating
The Andromeda Strain (2008) TV 5/10
The Queen (2006) TV 6/10
Public Enemies (2009) YouSee Cinema 6/10
Fast & Furious (2009) YouSee Cinema 6/10
Avatar (2009) [3D] BIO 8/10
Man About Town (2006) YouSee Cinema 5/10
Chaos Theory (2007) TV 6/10
The Hangover (2009) YouSee Cinema 8/10
G.I. Jane (1997) TV 6/10
The Bank Job (2008) YouSee Cinema 6/10
Shutter (2008) TV 6/10
W. (2008) YouSee Cinema 4/10
10th & Wolf (2006) TV 6/10
Nothing But the Truth (2008) YouSee Cinema 7/10
Speed Racer (2008) TV 5/10
The Pink Panther (1963) TV 6/10
Forbrydelsen II (2009) TV 6/10
Crossing Over (2009) YouSee Cinema 7/10
Pigen som legede med ilden (2009) BIO 5/10
Luftkastellet som blev sprængt (2009) BIO 5/10
Control (2007) TV 7/10
The Constant Gardener (2005) TV 8/10
Taking Lives (2004) TV 6/10
The Chronicles of Narnia: Prince Caspian (2008) TV 4/10
Transformers (2007) TV 4/10
Disturbia (2007) TV 6/10
2012 (2009) BIO 7/10
Anne of the Thousand Days (1969) TV 6/10
Modstand / Defiance (2008) YouSee Cinema 7/10
Stenkocilet / Le concile de pierre (2006) TV 4/10
This is it (2009) BIO 4/10
Danny the Dog (2005) TV 3/10
Jagten på lykke / The Pursuit of Happyness (2006) TV 8/10
300 (2006) TV 4/10
Julie & Julia (2009) BIO 7/10
Tigeren og sneen / La tigre e la neve (2005) TV 5/10
Zombieland (2009) BIO 6/10
Falskneren / Die Fälscher (2007) TV 6/10
Surrogates (2009) BIO 9/10
AVPR: Aliens vs Predator - Requiem (2007) TV 4/10
Funny People (2009) BIO 2/10
Red Cliff / Chi Bi (2008) DVD 8/10
Inglourious Basterds (2009) BIO 6/10
Ved Verdens Ende (2009) BIO 4/10
Headhunter (2009) BIO 5/10
24: Redemption (2008) TV 4/10
Sirocco (1951) TV 5/10
District 9 (2009) BIO 8/10
The Ninth Gate (1999) TV 6/10
Last Chance Harvey (2009) BIO 6/10
Push (2009) DVD 5/10
Spellbound (1945) TV 7/10
Sommerfrokost i Rom / Pranzo di ferragosto (2008) BIO 5/10
Changeling (2008) DVD 7/10
Dinner with Friends (2001) TV 5/10
Twilight (2008) DVD 4/10
Terminator Salvation (2009) BIO 7/10
Drag Me to Hell (2009) BIO 4/10
Pater Amaros forbrydelse / El crimen del padre Amaro (2002) TV 7/10
Mission Impossible III (2006) TV 6/10
Mammoth (2009) BIO 5/10
X-Men Origins: Wolverine (2009) BIO 5/10
Sjakalen / The Day of the Jackal (1973) TV 7/10
Star Trek (2009) BIO 8/10
Angels & Demons (2009) BIO 6/10
Duplicity (2009) BIO 6/10
State of Play (2009) BIO 7/10
Hannibal (2001) TV 8/10
Yes Man (2008) DVD 4/10
Knowing (2009) BIO 7/10
The Reader (2008) BIO 7/10
Elizabeth (1998) TV 7/10
Der Baader Meinhof Komplex (2008) BIO 7/10
Watchmen (2009) BIO 6/10
Taken (2008) BIO 9/10
The Escapist (2008) DVD 7/10
Nights in Rodanthe (2008) DVD 5/10
Havana (1990) TV 8/10
Raid on Rommel (1971) TV 5/10
The International (2009) BIO 7/10
Slumdog Millionaire (2008) BIO 8/10
The Pink Panther (2006) TV 4/10
Gran Torino (2008) BIO 8/10
Righteous Kill (2008) DVD 7/10
Eagle Eye (2008) DVD 6/10
Tropic Thunder (2008) DVD 4/10
Mænd som hader kvinder (2009) BIO 6/10
Burn After Reading (2008) DVD 7/10
Hellboy II: The Golden Army (2008) DVD 7/10
The Holiday (2006) TV 7/10
Bordertown (2006) TV 5/10
Paris, je t'aime (2006) DVD 7/10
A Little Trip to Heaven (2005) TV 5/10
Den Anden Søster / The Other Boleyn Sister (2008) DVD 7/10
Det som ingen ved (2008) DVD 8/10
Inkheart (2008) BIO 5/10
Road to Perdition (2002) TV 8/10
Bangkok Dangerous (2008) DVD 5/10
The Forbidden Kingdom (2008) DVD 5/10
Jarhead (2005) DVD 5/10
Kærlighedsbrevet / The Love Letter (1999) TV 8/10
Revolutionary Road (2008) BIO 8/10
Amélie (2001) DVD 9/10
Body Double (1984) TV 6/10
Inside Man (2006) TV 7/10
Operation Valkyrie (2008) BIO 6/10
Death Defying Acts (2007) DVD 5/10
Wanted (2008) DVD 6/10

Nyhedsarkiv »»