Hej, jeg er Michael Suodenjoki - en software ingeniør bosat i Kgs. Lyngby nord for København. Dette er min personlige hjemmeside med blog, fotografier, artikler, interesser mm.

Arkiv for år 2011

Opdateret 2013.05.03 23:33 +0200

View the English archive

Planlagt Forældelse

Onsdag 23. november 2011

Planlagt forældelse. Hvad er nu det? Det er såmænd det faktum at visse producenter af varer bevidst og planlagt indbygger en forældelsesfrist i deres produkter, med det formål at få forbrugeren til at købe mere af det samme produkt igen. Varen bliver simpelthen designet og fremstillet til kun at holde et vist stykke tid, selv om der intet er til hinder for at designe varen så den holder endnu længere. Der er flere eksempler på vare der har indbygget forældelse. Eksempler herpå og beskrivelse af fænomenet kunne ses i går i endnu en fremragende dokumentarfilm vist på DR2 - desværre igen lagt meget sent kl. 23. Disse dokumentarer skal altså placeres i bedste sendetid tak!

De tre afgørende faktorer for forbrugersamfundet er: reklamer, planlagt forældelse og lånoptaging ... Med vækstsamfundet sidder vi i en racerbil som kører med fuld fart og ikke længere har nogle chauffør og som vil ende med at bilen ramler ind i en mur eller kører ud over en kant.Serge Latouche

Forbrugersamfundet er under kritik og det er jo bestemt oppe i tiden. Jeg kan kun tilslutte mig kritikken. Vi forbruger for meget. Vi genbruger for lidt. Vi producerer for lidt kvalitet. Det holder ikke. I filmen nævner den franske forbrugerkritiker Serge Latouche at forbrugersamfundet gør brug af tre ting: reklamer, planlagt forældelse og lånoptaging. Det er alle tre områder som jeg personligt ikke bryder mig om. Der reklameres for at vi skal forbruge. Når vi køber produktet er det dårlig kvalitet og holder ikke længe nok. Vi smider væk uden reparation eller til genbrug og tager måske oven i købet lån for at købe et nyt produkt. Det holder ikke. Det er noget svineri.

Den franske dokumentar The Lightbulb Conspirary (2010) eller på dansk Den store glødepære-konspiration kan heldigvis findes frit tilgængelig og ses på nettet. Her har jeg fundet den på YouTube dog med norske undertekster...

Eksempler på produkter som er under mistanke for planlagt forældelse:

Vand

Lørdag 19. november 2011

Det er lidt uhyggeligt. Men der er nogen der mener at i fremtiden vil vi her på jorden få et resource problem omkring vand. Det tror jeg desværre er rigtig, men jeg håber det ikke. Derfor vil der opstå konflikter mellem mennesker på samme måde som vi har (haft) konflikter omkring olie - i værste fald krige. Dette blev med al tydelighed demonstreret i dokumentarudsendelsen Krigen om vandet som blev vist på DR2 den 15. november. Den original canadiske titel er Blue Gold: World Water Wars og dokumentaren fra 2008 kan heldigvis også ses på nettet og her ...

Firmaer

Private firmaer som typisk arbejder med affald og vand i forskellige varianter:

Firmanavn Hovedkvarter Operer i antal lande Antal ansatte Omsætning Børsnoteret på
Suez Environment Frankrig Ca. 80.000 (i 2010) €12.3 milliarder (i 2009) Euronext: SEV, Paris, Brussel
Veolia Environment
(tidligere Vivendi Environment)
Frankrig 77 (i 2009) Ca. 287.000 (i 2010) €34.6 milliarder (i 2009) Euronext Paris, New York Stock Exchange
Thames Water England        
SAUR Frankrig   Ca. 13.000    
Unitied Utilities England   Ca. 9.365 (i 2010) £2.439 millioner (i 2010) London: UU
American Water USA        
Bechtel USA        
Nestlé          

Mere

Informationsboblen

Torsdag 3. november 2011

Hmm, meget interessant TED video, som jeg først ser nu, men den har åbenbart floreret i et godt stykke tid - i hvert fald siden marts 2011 hvor Eli Pariser's "the filter bubble" video blev til. Det er nu ikke fordi det overrasker mig så meget, men det er meget godt at få det beskrevet klart og entydigt. Et muligt alternativ til google søgning er muligvis duckduckgo.com (jf. dontbubble.us)

ebøger #3

Onsdag 2. november 2011

Kan man gratis læse nye ebøger? Ja, det kan man godt, men udvalget er naturligvis begrænset.

I går fik folkebibliotekernes nye ebogsservice premiere på hjemmesiden ereolen.dk. Jeg har endnu ikke prøvet det, men det ser spændende ud og der er da ét par bøger eller to som jeg meget vel kunne være interesseret i. Men sorteringsfunktionaliteten er ikke god. Ja, det virker faktisk ikke - f.eks. under alle titler. Grupperingen af bøgerne er heller ikke for god. Men der er nok noget der kommer hen ad vejen.

Forsiden på ereolen.dk

Læs mere:

Maniac

Onsdag 19. oktober 2011

Hørte lige denne i morges i radioen og syntes lige du også skal have mulighed for at nyde den. Det er Michael Sembello's Maniac fra 1983.

Hvorfor ryger piger?

Onsdag 31. august 2011

Fandt (via) en rigtig spændende dokumentarudsendselse - BBC's The Century of the Self. Den handler om Sigmund Freud's nevø Edward Berneys. Du har sikkert aldrig før hørt om ham. Men det er fascinerende og skræmmende stof. Hvis du bare har en tilnærmelsevis interesse for psykologi, kommunikation og "public relation" (propaganda) så er det rigtig spændende. Den er desværre ikke med danske undertekster.

80-90'er funk

Tirsdag 9. august 2011

Det var en rigtig god koncert i søndags. Jeg har aldrig været den store koncertgænger, men søndag eftermiddag og aften var jeg ude på 10-øren til NPG Festival. Festivalen kunne søndag byde på funky navne som Nikka Costa, Janelle Monáe, Chaka Khan og naturligvis Prince. Den egentlige grund til at jeg var interesseret i koncerten var kombinationen Janelle Monaé og Prince. Janelle Monáe synes jeg godt man kan betragte som en upcoming stjerne. Hun er bare supercool og vil sikkert få en rigtig god karriere, hvis ellers hun holder sig til sine egne funky ideer og skæve voodoo-creolske - og lidt Michael Jackson'ske - måde at danse på. Hende og hendes band optrådte i hvert fald meget energisk. Hun kunne virkelig få gang i det. Jeg kan kun anbefale hendes første CD The ArchAndroid (Suites II and III). Princekoncerten er der ikke så meget at sige til. Den var professionelt udført og var efter min mening super god.

Mellem koncertene afspillede storskærmene gamle 80-90'er videoer med funky musik og det er egentlig dem der har fået mig til at skrive dette indlæg. For nogle af numrene har jeg nemlig aldrig hørt før. Og da funky 80-90'er musik efter min mening stadig er værd at høre på - og ikke mindst danse til, ja så er det jo oplagt at linke til et par af de videoer som jeg har fundet frem til. De fleste af kunsterne er fundet i youtube kanalen The Paisley Parker - efter Prince's eget (gamle) musikforlag Paisley Park Records.

Taja Sevelle - Love Is Contagious

The Time - Jerk Out

e-bøger #2

Lørdag 6. august 2011

Jeg er begyndt at læse e-bøger på min iPad. Og jeg er rimelig tilfreds med oplevelsen. Jeg har ikke prøvet en dedikeret ebog-læser såsom Kindle, så jeg kan ikke helt sammenligne. Men jeg kan prøve at opremse nogle af de fordele/ulemper som jeg har oplevet med læsning på iPad'en:

Senest har jeg læst et par gode sci-fi bøger - jeg fandt et par som har opnået kultstatus. Har du hang til sci-fi og har du ikke allerede læst dem er de anbefalelsesværdige.

Forever War af Joe Haldeman Ender's Game af Orson Scott Card

Mere:

Citat

Lørdag 30. juli 2011

Jeg fandt (via) lige et ret skræmende citat.

If you're not paying for something, you're not the customer, you're the product being sold.Andrew Lewis, quote from Metafilter

Mere:

Billedsøgning

Torsdag 16. juni 2011

God nyhed. Google har endelig fået taget sig sammen til at lave en ordentlig omvendt billedsøgning således at man nu ikke bare kan finde et billede ud fra en tekst men nu også fra et andet billedet. Det kan gives enten som en URL reference, dvs. et link til hvor billedet ligger på nettet eller du kan uploade et billede. Søgningen finder så billeder der ligner. Ganske fikst og kan bruges til mange smarte søgninger.

En lignende service finder man på adressen www.tineye.com men den har aldrig fungeret optimalt, omend jeg med en vis success har brugt den. Googles nye billedsøgning har dog allerede vist sin værdi ved at jeg pærelet har kunnet finde ud af hvem der producerer det iPad omslag som jeg viste i mit blogindlæg d. 11 februar 2011.

Du finder Googles nye billedsøgning (på engelsk Search by Image) ved at gå ind på images.google.com og klikke på kameraet i søgefeltet. Derefter bliver du spurgt om en URL eller du kan oploade et billede (eng. Upload an image) fra din computer.

Google billedsøgning (Search by Image)

PS. Hvis du bruger Chrome som browser har Google nu også lavet en udvidelse (plugin) så man kan starte en søgning efter billede bare ved at højre klikke på billedet. Smart.

Kære 16-årige mig

Onsdag 25. maj 2011

Jeg kan sige så meget. Jo ældre du bliver, jo mere interessant bliver historien. Jo ældre du bliver, jo mere interessant bliver familien.

Du er vel enig i at det er dumt at gentage den samme fejltagelse to gange, ikke? Så hvorfor synes du ikke at historie er interessant?

Tip: Prøv at læse en dagbog...

Det er bare for langsomt

Mandag 23. maj 2011

Arg! Hvorfor er alting bare så f..king sløvt og langsomt! S-toget er langsomt. Jeg er langsom. Computeren er langsom. Internettet er langsomt. Printeren er langsom. Og det er naturligvis allermest langsomt når man allerhelst vil være hurtig. Suk!

Kære 16-årige mig

Lørdag 14. maj 2011

Cool fodtøj

Lørdag 7. maj 2011

Fandt lige noget cool fodtøj...

Sandaler Bande coupée naturel i sort, mørkebrun og brun fra Rondini Saint-Tropez sandaler. 5 Hole Saddle sko fra Band of Outsiders - 5 Hole Saddle Shoes. August 2010.

Pas og visa hører ikke til i en fri verden

Onsdag 27. april 2011

Nedenstående er et svar af Tom G. Palmer's i Anurag Verma's interview i Boss Magazine (April 2011) i artiklen "In a just world, passports and visas would be eliminated" (I en retfærdig verden bør pas og visa fjernes). Selve artiklen er meget længere og handler mest om libralisme. Men her er altså mit lille oversatte uddrag:

Jeg er en person, der er en meget passioneret tilhænger af arbejdskraftens fri bevægelighed. Jeg tror ​​at retten til at rejse, bør anerkendes som en grundlæggende menneskerettighed ligesom retten til tale, retten til religionsfrihed og retten til at eje, erhverve og afhænde fast ejendom, som alle er afledt af retten til vores eget liv. Indførelsen af pas og visa i de første år af det 20. århundrede er efter min mening en af ​​de største forbrydelser i socialismen og statsvældet. Forud for dette, kunne de fleste mennesker i tusinder af år gå hvor de ville. Du har ikke brug for et pas til at gå fra den ene by eller landsby til en anden. Idéen om pas er absurd og skør. Men nu er vi blevet hjernevasket af statsvældet til at tro, at pas giver os frihed til at rejse - dette er, hvad alle regeringer fortæller os. Faktisk er et pas en begrænsning af min frihed til at rejse ved at kræve at jeg skal have stats-udstedte dokumenter for at rejse. Jeg tror ​​at i en retfærdig verden skal pas og visa fjernes.

Spørgsmålet om hvorfor friheden til at rejse er blevet begrænset har delvis noget at gøre med de kollektive nationalistiske forestillinger som opstod og blev stærk omkring begyndelsen af ​​det 20. århundrede - på det tidspunkt hvor tanken om at et bestemt område styrker "nationen". Følgerne af dette var "masseslagtning" i en hidtil uset skala. Siden da har den moderne velfærdsstat og strømmen af ​​fagforeninger arbejdet meget kraftfuldt på for at begrænse den frie bevægelighed, fordi mennesker, der har privilegerede positioner i arbejdsstyrken ikke kan lide at andre kommer ind og vil derfor hindrer den. Og det er, synes jeg, den politiske forklaring på, hvorfor det er så vanskeligt at fremme den frie bevægelighed. Liberalismen betyder fri handel og tale og også frihed til at rejse.

Det er i øvrigt meget interessant at læse om passets historie - se nedenstående links:

Citat

Torsdag 21. april 2011

David Drumlin (Tom Skerrit): I know you must think this is all very unfair. Maybe that's an understatement. What you don't know is I agree. I wish the world was a place where fair was the bottom line, where the kind of idealism you showed at the hearing was rewarded, not taken advantage of. Unfortunately, we don't live in that world.
Ellie Arroway (Jodie Foster): Funny, I've always believed that the world is what we make of it.Fra filmen Contact (1997)

Vivian Maier

Fredag 1. april 2011

Ganske fantastisk historie...

PS. Dette er - så vidt jeg kan regne ud - ikke nogen aprilsnar.

Cykleri - forårets klassikere

Torsdag 31. marts 2011

Jeg vågnende op til nedenstående sang i morges og i anledning af forårets komme og cykelklassikere kommer den her...

Forårets cykelklassikere:

Tumblr og kildeangivelser

Onsdag 9. marts 2011

Jeg forsøger så godt som muligt at sikre at bruge kildeangivelser her på min hjemmeside. Det gælder såvel billeder, fotografier, citater med videre. Det irriterer mig nemlig når andre ikke gør det. Problemet er at nogle forfatterne ikke sætter beskrivelser, kreditering og kildeangivelser på brugte billeder, citater mv, med det til følge at vi (læserne) selv må på jagt efter original kilden/informationerne. Det er unødvendigt bøvlet.

Eksempel på en tumblr mikroblog. Bemærk at der ikke er nogle beskrivelser eller kildeangivelser ved billederne.

Tag nu f.eks. den mere og mere populære tumblr service som ellers på ganske fornem vis giver folk mulighed for at mikroblogge - dvs. lave en blog med små korte indslag med fotos, citater og videoer. Et udemærket tumblr blog-eksempel er whereisthecool.com. På den webside fandt jeg et billede af et ret cool iPad omslag, men der var overhovedet ingen beskrivelser eller kildeangivelser. Så jeg ved ikke hvad den hedder, hvem der har lavet det eller hvor det kan købes. Jeg har ellers prøvet min google-fu egenskab af, men de rækker ikke lige til den udfordring.

Med hensyn til tumblr så er der flere personer som har skrevet om de samme problemer, se f.eks. her, her og her (alle på engelsk).

Måske vi skulle indberette tumblr for videnskabelig uredelighed (i denne samhæng nok fortielse)?

Mere:

Musik

Onsdag 23. februar 2011

Bruger du også Grooveshark? Ganske nyttig til at afspille popmusik og dermed også at finde lidt nyt musik, som f.eks. følgende:

Mike Posner's Cooler Than Me er også fed.

Naturkunst

Søndag 13. februar 2011

Jeg var ved at rydde lidt op i ulæste magasiner og aviser og fandt et interessant fotografi i en artikel i Ingeniørens' magasin Året Rundt (link for abonnementer). Fotografiet viser en mineralprøve fra Grønland men jeg synes at der er noget meget kunstnerisk over det. Naturen er altså flot og kunstnerisk i sig selv.

Mineralprøve på to millimeter fra Isua i Grønland optaget med polariseret lys. Prøven indeholder spor af atmostfærens sammensætning for 3,8 milliarder år siden.

INXS - Disappear

Fredag 11. februar 2011

Det er vist tid til en fed fredagsvideo... god weekend.

Et det sådan man skal gå klædt?

Torsdag 10. februar 2011

Tja, fandt lige (via) disse her fotos. Det er umiskendelig nogle seje herrer.

Robert Redford af Ron Galella, 1974. Michael Caine og Giovanna Ralli på filmsettet for filmen 'Gentlemantyven Henry Clarke' (1968) (eng. Deadfall)

Cool iPad omslag

Torsdag 10. februar 2011

Der findes et utal af iPad tasker, omslag osv. Men hvad er cool? Jeg fandt nedenstående som jeg synes er ret elegant. Men jeg har simpelthen ikke kunnet finde ud af hvad den hedder eller hvem der har lavet den.

Cool iPad læderomslag fra Hermès.

Opdateret 16. juni 2011: Jeg har nu endelig fundet ud af at iPad omslaget er lavet af Hermès (selvfølgelig!) og at det koster kassen ($1.400,- det er dyerere end selve iPad'en!). Se f.eks. dette link.

Viste du... - De blå navlenullermænd

Torsdag 10. februar 2011

... at de blå navlenullermænd (fnuller) skyldes, at de koncentriske placeret kropshår omkring navlen har kroge der som en tragt suger bittesmå tøjfibre, sved og død hud (støv) ind i navlen? At de er blå skyldes at man som oftest går i blåt/gråt tøj.

Jeg må se at få taget et billede af én af de dér navlenullermænd (sig' lige det tre gange i træk).

Mere:

Picasso om inspiration

Torsdag 10. februar 2011

Inspiration exists, but it has to find you working.(Ubekræftet citat) Pablo Picasso (1881-1973)

Jeg fandt citatet på swiss-miss.com men jeg har ikke kunne finde en kilde der bekræfter at Picasso faktisk sagde/skrev det (hvor og hvornår). Citatet står ikke på wikiquote.org/pablo_picasso, men er på diskussionssiden som ubekræftet.

Viste du... - Rygkløe

Søndag 6. februar 2011

... at det altid klør allermest på ryggen? - Lige dér hvor du alligevel ikke selv kan nå.

Mere:

Sushi

Lørdag 5. februar 2011

Tænk, så har jeg prøvet det med. Altså, at lave sushi. Det var en sjov og spændende oplevelse at hjemmelave sushi. Og hvor smagte det dog godt. Det var mindst lige så godt som nede hos den lokale Sticks og Sushi. Jeg må indrømme at jeg blev lidt bidt af det. Og når jeg så samtidigt fik foræret et par gode Sushibøger, ligger det lige for at udforske det japanske kulinariske sushikøkken i mere detaljer for fremtiden.

Hjemmelavet sushi - maki med avocado, agurk, krabbekød og lakserogn.

Det er faktisk ikke så svært at rulle sushien - øvelse gør mester. Mums mums nam nam, siger jeg bare.

Som sagt så er jeg blevet lidt bidt af sushi, og var da også en tur inde forbi den lille japanske butik Taeko i Gothersgade i København for lige at snuse lidt. Det blev dog kun til et par småting i første omgang. Der er nok at gå i krig med og jeg vil gerne havde læst mine bøger først.

Sushi - Smag og Teknik af Hiroki Takemura og Kimiko Barber Sushi - Lidenskab, videnskab og sundhed af Ole G. Mauritzen

Den første bog er Sushi - Smag og Teknik af Hiroki Takemura og Kimiko Barber og er dejligt illustrativt og praktisk anlagt, hvorimod den anden bog Sushi - Lidenskab, videnskab og sundhed af Ole G. Mauritzen er anderledes teknisk og teoretisk. Sidstnævnte er kåret som verdens fjerde bedste asiatiske kogebog i 2009 (World Gourman Awards, 2009 / Cooking / Asian) og bogens forfatter er helt tydelig inkarneret sushinørd. Bogen har sin egen hjemmeside på www.sushibog.dk hvor der er meget mere om emnet.

Mere:

Spil: Entaglement

Fredag 4. februar 2011

Hvis du har en HTML5 browser, såsom Google Chrome, så kan du nu spille det ret fede spil Entaglement.

Spillet Entanglement

Lykke

Torsdag 3. februar 2011

Egentlig synes jeg at introsekvensen til DR's komedieserie Lykke er meget god. Både melodien ("Out of it" af Fallulah og Fridolin) og designet i videoen passer fint til temaet i serien. Animationen er lavet af CK Animation (ved Christian Kuntz).

Opdateret: Desværre ser det ud til at SONY (de skidderrikker) har lukket for ovenstående video i Youtube.

Citat

Torsdag 27. januar 2011

Jeg fandt lige dette gamle citat. Det skal selvfølgelig ikke gå til spilde.

Ingen sygdom som had.
Ingen gave som sundhed.
Ingen tro som tillid.
Ingen glæde som fred.Citat fra filmen Hiroshima: Out of Ashes (1990)

Ordbogen over faste vendinger

Onsdag 26. januar 2011

Jeg er lidt ked af at opdage at idiomordbogen - ordbogen over faste vendinger - ikke længere er gratis tilgængelig (fra Center for Leksigrafi), men nu er betalingsservice på ordbogen.com. Det er en meget nyttig type ordbog som jeg mener at alle danskere bør have frit tilgængelig (uden vederlag).

Jeg har haft stor nytte af den gratis udgave ifbm. Omskrevne Ordsprog - en meget populær side som har mange læsere.

Mere:

Lidt om privatøkonomi - forbrugsoverblik

Søndag 23. januar 2011

I begyndelsen af december (sidste år) skulle jeg til det årlige møde med min bankrådgiver og forberedte mig derfor ved at lave et årsbudget for 2011. Det er altid en god ide at lave et årsbudget, ja, jeg vil endda sige at man bør lave en budget der rækker flere år frem i tiden.

Når man skal til at lave et budget, er det en naturlig ting at kigge på hvad man har brugt i de tidligere år, således at man har en ide om hvad man vil forbruge de kommende år. Hertil er netbankens oplysninger ideelle idet alle ens dankort-transaktioner jo er registeret. Det ligger lige for at man selv importerer disse ind i et regneark, filtrere og summere transaktionerne i år og forbugsgrupper således at man kan se totalerne. Det er måske ikke noget hr og fru Jensen selv kan gøre, da det kræver lidt teknisk snilde, så hvorfor er der ikke i netbanken en funktion som gør dette for én? Det ligger jo lige til højrebenet for din bank at implementere dette?

Her for nylig har jeg set store annoncer for Nykredit's forbrugsoverblik der ligner noget af dette. Nu bruger jeg ikke selv Nykredits netbank så jeg kender ikke helt anvendeligheden. Men mon ikke at det er noget vi kommer til at se fra andre banker også?

Cirkeldiagram over Danmarks hustandes gennemsnitlig årlige forbrug (i perioden 2007-2009) fordelt i forbrugsgrupper.

En helt anden ting som jeg har tænkt, og som har lidt relation til budget og forbrug, er at når man står nede i det lokale supermarked, så registereres alle ens indkøb. Kunne det ikke være meget interessant at få at vide hvad man egentlig køber for nogle varer? Går det hele op i slik og sodavand og andre usunde varegrupper? Det kunne måske være en idé til supermarkederne at hjælpe én med at få lidt hold på sit forbrug?

Hvad man ikke måler, kan man ikke forbedre. Lord Kelvin (William Thomson 1824-1907)

Overordnet set så gælder det at hvad man ikke måler, kan man ikke forbedre. Du kan ikke sige om det går godt eller om det går dårligt. Det er først når du har nogle data at sammenligne med, det være sig et budget eller forbrugsoversigt, at man får de rå data om hvad man faktisk gør. Og disse oplysninger kan være uundværlige hvis man gerne vil ændre på noget.

Opdateret Februar 2012:

Mere:

Musik

Søndag 23. januar 2011

Er det ikke tid til lidt go' musik? Jeg tror det. Så her får du lige et par gode pop videoer.

Først har vi Bruno Mars (eller Peter Gene Hernandez som han hedder i virkeligheden) med sin Just the Way You Are.

Dernæst har vi Cee Lo Green (eller Thomas Callaway som han hedder i virkeligheden) med Forget You, som den hedder her i den pæne udgave. Dens oprindelige navn er Fuck You, men de amerikanske radiostationer har nok fået sangteksten ændret. Der er bare gang i den sang.

Lav din egen halvårskalender

Torsdag 20. januar 2011

Står du og mangler en halvårskalender? Jeg har fundet en god løsning på nettet som kan generere en simpel og nyttig PDF version. Den er lige til at gå til. Du finder den på hjemmesiden www.dayweekyear.com

Eksempel på halvårskalender fra www.dayweekyear.com.

Nyt hjemmeside design

Lørdag 8. januar 2011

Jeg har i længere tid ønsket at lege lidt med et nyt design til min hjemmeside. Den altovervejende grund er at jeg syntes at min hidtidige tekst (størrelse) her på blog startsiden er lige lovlig lille i forhold til min (store 24" tommer) skærm og efterhånden aldrende øjne. Desuden er der kommet flere forskellige medier og skærmstørrelser til som man bør tage hensyn til, såsom mobiltelefoner og tablets. Hjemmesiden skal jo helst fremstå pæn og nydelig på alle platforme (ja ja, ved godt at det er et subjektivt mål).

Jeg går stærkt ind for simplicitet og overskuelighed, selvom det faktisk kan være svært at gøre noget simplere. Men det er så udfordringen. Så jeg har lavet følgende designændringer:

Inspiration og kilder:

Mere:

Nyhedsarkiv »»