Hej, jeg er Michael Suodenjoki - en software ingeniør bosat i Kgs. Lyngby nord for København. Dette er min personlige hjemmeside med blog, fotografier, artikler, interesser mm.

Arkiv for år 2015

Opdateret 2016.07.14 23:17 +0200 |

View the English archive

Musik: The Eclectic Moniker - The Wonder (2015)

Søndag 7. december 2015

Musik: Coldplay - Adventure Of A Lifetime (2015)

Fredag 6. november 2015

I Coldplays seneste udspil kan man naturligvis hører Daft Punk's nylige indflydelse med noget mere uptempo musik end Coldplay's ellers noget melankolske numre.

Musik: Rasmus Seebach - Uanset (2015)

Fredag 6. november 2015

Kameraudstyr

Tirsdag 20. oktober 2015

Det skal ikke være nogen hemmelighed at jeg har overvejet alternativer til mit fotografiske gear. Jeg har pt. Canon men får det ikke brugt så meget mere. Af forskellige grunde. Men én meget væsentlig grund er at det er ret stort og tungt udstyr at slæbe rundt på. Vi taler om en fototaske med kamera og objektiver på adskillige kilo. Kameraet er ikke noget man bare lige tager med på ferier eller en lille tur. Det skal hele tiden gøres op imod forventningen til hvor meget det vil blive brugt kontra besværlighederne med at rejse og bære rundt på det. Det kræver planlægning. Og det er måske det det gniber med.

Så jeg vil egentlig gerne havde noget mere smidigt og let udstyr. Kameraet i mobilen ligger jo lige til højrebenet og det er da også klart det jeg har brugt mest i den seneste tid. Men mobilens kamera har sine kreative begrænsninger.

Jeg har været lidt lun på mirrorless-kameraer, som jo netop kan gøres mindre, da der ikke er noget mekanisk spejl inde i kamerahuset. Så jeg har fuldt udviklingen lidt på sidelinien og har egentlig set frem til hvad Leica ville byde på, da jeg viste at de vil annoncere nyt udstyr her i dag d. 20. oktober 2015.

Så stor er skuffelsen at se at Leica går den anden vej med Leica SL (type 601). Med større og tungere udstyr! Ikke lige den retning jeg gerne så.

Reklamevideo på vimeo

Officiel informationsside om Leica SL.

Leica SL anmeldelser

Musik: Rod Stewart - Tonight I'm Yours (1981)

Tirsdag 6. oktober 2015

Ah, det var tider. Den sang styrer for...

Musik: The Weeknd - Can't Feel My Face (2015)

Tirsdag 6. oktober 2015

Musik: Tinie Tempah ft. Jess Glynne - Not Letting Go (2015)

Fredag 25. september 2015

Musik: Tina Dickow - Pigen Ud af Aarhus (2015)

Onsdag 26. august 2015

Musik: Annie - I Know Ur Girlfriend Hates Me (2008)

Onsdag 26. august 2015

Den norske sangerinde Annie er måske ikke så kendt her i Danmark. Jeg kendte hende i hvert fald ikke, før end jeg hørte hende på soundtracket til filmen The Guest (2014). Den kan jeg godt anbefale. Filmen har et klassisk touch som ikke opleves så tid. I en af slutscenerne hører man Annies sang Anthonio (Berlin Breakdown version) fra hendes album Don't Stop (2009). Det er 80'er synth. Den giver mig associationer til noget Tysk (spørg mig ikke hvorfor).

Der er vist desværre ikke nogen officiel video til den sang, men der er uofficielle og lidt kedeliger versioner på Youtube, fx The Guest - Soundtrack 3 (Annie - Anthonio), så du må nøjes med et andet nummer fra hendes udpræget 80'er inspireret repertoire.

Musik: Marlon Roudette - When the Beat Drops Out (2015)

Torsdag 9. juli 2015

Musik: Madcon - Don't Worry feat. Ray Dalton (2015)

Søndag 21. juni 2015

Monsen på vildspor

Lørdag 16. maj 2015

På DR kan man i øjeblikket se den norske programserie Monsen på vildspor. Det er en norsk gut som bliver sendt ud i vildmarken. Han ved ikke hvor og skal finde frem til nogle poster med et begrænset kort og nogen gange uden kompas. Er du til vandreture og flot natur er det et meget inspirende program.

Lars Monsen i NRK program serien Monsen på vildspor, her i Lomsdal-Visten nationalpark.

PS. Hvis du vil vide lidt om det udstyr som bliver brugt i programmet kan du kigge på Slik holdt vi øye med Monsen på villspor.

Udforsk verden

Lørdag 16. maj 2015

Da jeg var knægt elskede jeg at udforske området hvor jeg boede. Jeg kom vidt omkring. Endda meget langt væk. Og det forgik alene og sammen med kammerater. Det var spændende. Der var ingen voksne med. Det var ren opdagelsesrejsende. Nogle gange kom vi ind på områder som hørte til nogle andre. Nogle gange blev vi venligt bedt om at gå, eller ikke så venligt smidt væk. Jeg lærte verden. Det var som en leg. Naturens legeplads. Der skulle ikke så meget til. Det var skønt.

Med dagens mobiler kan man holde øje med ungerne. Og de kan ringe hjem hvis der sker noget. Sådan var det ikke dengang. Med dagens overvågningsteknologi kan man se hvor langt væk børnene er fra hjemmet. Og i Weekendavisen den 8. maj 2015 kunne man så i artiklen "Hvor langt må du gå alene?" læse at antallet af kilometer man bevæger sig hjemmefra daler for hver generation. Dine forældre bevægede sig simpelthen mere rundt end du. Dine børn endnu mindre end dig. Det er lidt uhyggelig læsning. Der er gået for megen curling i det. Er du helikopterforælder? Men vi skal stole og tro på vores børn. Lade dem gå frit hen hvor de vil uden at være så bange. Lad dem lege. Frit. Ellers oplever de ikke den samme glæde og får ikke det samme ud af det. Så bevæg dig og dine børn. Udforsk verden.

Fordele ved at gå alene:

Kilde: Psykolog Pernille Hviid

Mere læsning / links:

Musik: Klubien - Do It Quiet (2014)

Mandag 11. maj 2015

Jørgen Klubien har gjort sig et solidt west coast soul album i Soul Cowboy (2014) og jeg har allerede vist City Of Angels (2014). Herunder kan du se/høre et andet godt nummer fra samme album. Det svinger bare.

Musik: Charli XCX - Doing it (2015)

Mandag 16. marts 2015

Den engelske sangerinde Charlotte Emma Aitchison, bedre kendt under kunsternavnet Charli XCX er her sammen med Rita Ora i et nummer som tilnærmelsesvis lyder henad gruppen Haim. Det er da også produceren Ariel Rechtshaid fra Haim som står bag.

Skiferie 2015 - Alpe d'Huez (Frankrig)

Fredag 6. februar 2015

Undertegnet på ski ved Alpe d'Huez

Dejligt, endnu en skiferie. Denne gang et herligt gensyn med franske Alpe d'Huez som jeg besøgte på min første rigtige skitur tilbage i 1997.

Læs artiklen...

Musik: Mark Ronson - Uptown Funk ft. Bruno Mars (2014)

Mandag 26. januar 2015

Nyhedsarkiv »»