Hej, jeg er Michael Suodenjoki - en software ingeniør bosat i Kgs. Lyngby nord for København. Dette er min personlige hjemmeside med blog, fotografier, artikler, interesser mm.

Skiferie 1998 - Val Thorans (Frankrig)

Opdateret 2011.01.20 23:30 +0100

Not available in English

Billeder fra vores fremragende skiferie til Val Thorans uge 12, 14-21. marts 1998.

Omkring spillebordet

Val Thorans, Charlét Val 2400. Vi sidder omkring det fælles spisebord og spiller et lettere ophidsende brætspil. Jeg kan desvære ikke huske hvad det hedder. Men det var mægtig sjovt.

Fra venstre: Jan (oprejst, han er dommer og skal således følge nøje med i spillet), Troels (han er da vist blevet lidt brun), Martin (læg lige mærke til forskellen på farven mellem hans ansigt og hans arm!), Anders, Lene (hun har da kigget for dybt i glasset siden hun hænger sådan), Stine (det var godt jeg havde hendes navn skrevet ned ellers måtte jeg jo foretage en omgang cut & paste), Louise (det klør vist), Søren (er der tendens til lidt måne her?) og Jens.

Omkring spisebordet

Val Thorans, Charlét Val 2400. Endnu engang sidder vi omkring det fælles spisebord og har netop nydt en udsøgt fælles middag. Vi spiste kun sammen et par gange i løbet af den uge vi var af sted. På dette billede har du også chancen for at se Allah aka. Thomas på et af hans sjældne fremmøder.

Fra venstre: Jan, Troels, Martin, Anders, Lene, Louise, Søren, Jens the rabbit og Allah (aka Thomas).

Fed udsigt fra pisten.

Val Thorans, På pisterne. Prøv lige at se en udsigt. Er det ikke bare fedt? Så er der noget ved at stå på ski.

Fra venstre: Louise, Søren, Stine.

På toppen af skyerne

Val Thorans 1998, På toppen af skyerne. Fremragende billede på toppen af Point de Thorans ca. 3266 meter over havets overflade. Jeg husker det tydeligt fordi det ikke gik alt for godt på vej ned. Efter den tur ned måtte jeg holde en lang pause. Undervejs på nedturen blev vi overrasket af en pludselig vind, der gjorde sigtbarheden temmelig dårlig. Man kunne højst se ca. 10 meter, men heldigvis var det kun en midlertidig vind. Den forsvandt hurtigt igen.

Fra venstre: Jens (bagerst) med den gule hat - øh jeg mener bukser, Anders (foran), Martin i en skidragt der næsten ligner den som det danske skiforbund bruger. Thomas, der burde havde valgt hvidt skitøj hvis han ønskede at forsvinde på billedet og så til sidst hiphopperen Troels. Man kan i øvrigt lige skimte mine skihandsker - mine hænder er jo omkring kameraet så de er midlertidigt sat på mine skistænger.

På en skilift

Les Menuires, på vej op til Roc de 3 Marches. Et efterhånden klassisk billede der er tradition for - nemlig et såkaldt skilift-tæt-på billed. Søren ser alt tid sådan ud når han bliver fotograferet for tæt på - så pas på med det. Så vidt jeg husker befinder vi os på skiliften kaldet Combes, der begynder i Les Menuires (1850 m) og slutter 2/3 af vejen til Roc de 3 Marches (2680 m), hvor en anden skilift fortsætter op til Roc de 3 Marches.

Fra venstre: Jan og Søren.

Mig selv på toppen af Cime Caron (3195 m)Val Thorans, Cime Caron. Mig selv på toppen af Cime Caron (3195 m). Udkigsposten her skulle man gå op til (ca. 20-30 m) efter at havde taget den store kabinelift Caron op til toppen. I baggrunden ses Mont Blanc - Europas højeste bjerg.

Huen jeg har på er måske ikke den flotteste eller mest moderne i verden, men den er syet af min mormor for temmelig mange år siden og den virker ubeklageligt.

Udsigt fra skilift.

Meribel, udsigt ud over Meribel dalen. Endnu et klassisk billede - et såkaldt skilift-lang-fra billede taget på skiliften fra Meribel op til Col de La Loze (2274 m). Udfordringen i denne type billeder er at tage fotografiet inden man kører forbi en af skiliftens stolper. På dette billedet er der ingen skiliftsstolpe - det tilhøjre er en af stoleliftens stænger. Som man kan se er der stadig træer her så trægrænsen ligger noget højere oppe. Fra Col de La Loze kan man komme videre over i Courchevel dalen. I øvrigt er det jo en pragtfuld udsigt og et fantastisk vejr.

Drikkepause

Val Thorans, ved bunden af Place de Caron (cirka ved Régie des Pistes). Som man kan se er vi ikke de eneste tilstede i Val Thorans. Byen var fyldt temmelig godt op. Selv her i uge 12 - en af de sidste uger i vinterens skisæson. Her ved Régie des Pistes skulle Søren og Jan lige havde lidt at drikke så jeg tog mit snit til at tage et fotografi af de mange ski, mennesker og Point de la Fenêtre i baggrunden. Det giver et godt indtryk af et typisk skisted.

Fra venstre: Søren og Jan (midt i billedet).

Val Thorens bykort

Val Thorans oversigtsbillede. Oversigt over bykernen i Val Thoran (2300 m). Jeg har markeret med luppen hvor vi boede - nemlig i Charlet Val 2400 - et rigtig luksushotel. Lejligheden bestod af 4 værelser, 2 badeværelser, et luksuskøkken m. opvaskemaskine mm., en entré, 2 badeværelser og en stor opholdsstue med et fælles spisebord, sofaarrangement, fjernsyn samt en lille pejs.

Foran hotellet

Val Thorens, Foran hotellet. Her sidder vi så alle sammen (undtagen Louise, som tager billedet) foran vores hotel Chalet Val 2400. Vi venter på at guiderne kommer og henter vores bagage, idet det er lørdag og dermed vores sidste dag i Val Thorens. Vi kan dog endnu nå at få nogle timer på pisterne og benytter lejligheden til lidt fælles fotografering.

Fra venstre: Lene, Thomas, Stine, Martin, Anders, Jens, Troels, Michael, Søren og Jan.